Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Napajalniki za ptice

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Takole izgleda moja kopalnica na vrtu. Nič kaj imenitna ni - star pekač, a služi namenu.

IMG-20230918-113944

Tole pa je redni obiskovalec vrta. Gleda svoj najljubši televizijski program. Tule sem posredovala z namestitvijo mreže - zaradi mačk in sive čaplje, ki sem jo neko jutro zalotila pri bazečku, ko je oprezala za mojimi zlatkami...

IMG-20230918-114321

MOgoče bi tovrstno mrežo lahko postavila v krogu okoli napajalnika. Jaz jo obesim okoli ptičjih krmilnic, da preprečim večjim pticam (golobi, vrane) dostop do hišice..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

brbr je napisal/a:
Tole pa je redni obiskovalec vrta. Gleda svoj najljubši televizijski program. Tule sem posredovala z namestitvijo mreže - zaradi mačk in sive čaplje, ki sem jo neko jutro zalotila pri bazečku, ko je oprezala za mojimi zlatkami...

IMG-20230918-114321

Joj, zdaj si me spomnila na mojo mačkono. Sosedi imajo ribnik in ona tam lovi ribe in pol jih prinese notri v hišo. Vsa ponosna nad ulovom in rep ima v obliki vprašaja, kar pomeni, da je igrivo razpoložena. Sosedi so nam že rekli, da naša mačka pri njih dežura pri ribniku in, da lovi ribe. Jaz se samo bojim, da jo bodo zastrupili zaradi tega. Jaz pri temu ne morem narediti ničesar, ker mački imajo lovski nagon in jaz tega ne morem preprečiti. Oni bi pa lahko postavili mrežo in to preprečili tako kot si storila ti, a tega ne naredijo.
Life is like a game ... play it ...

Slika
brbr

Ne vem, v kakšnih odnosih si s sosedi... Če si v kolikor toliko dobrih, jim lahko predlagaš namestitev mreže. Še kupiš jim jo lahko, da se jim oddolžiš za sitnosti._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Seasmoon

Imajo mrežo in sem jim že predlagala, da naj jo postavijo, a tega nočejo storiti. Danes zjutraj je spet mačka primaširala z ribo v gobcu in jo prinesla v hišo. Rolling EyesNazadnje urejal/a Seasmoon 20 Sep 2023 18:22; skupaj popravljeno 1 krat

Slika
brbr

Shocked Confused
Potem pa jim ni dosti mar za ribice, se mi zdi._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Seasmoon

Plavček je postal redni gost kopalnice. Razz Večkrat na dan pride se okopati. In kako čofota po vodi hehehe. Očitno mu paše.

Melona, kaj ti imaš kopalnico za ptiče? Prihajajo kaj ptiči piti vodo?

Slika
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ne, nimam napajalnika za ptice. Pri nas mimo hiše teče potok in si mislim, da je to dovolj.
Uporabniški avatar
Seasmoon

Brbr, kaj tiste kopalnice, ki imaš na tleh, ko so kakšna huda neurja, ti jih nikoli ne premakne in odpiha? Ali so morda na kaj pritrjene?

Slika
brbr

Nič niso pritrjene. Pri nas (še) ni tako močnih vetrov, da bi jih premikali. Tale na sliki je "plehnata", torej bolj lahka. To vrane lahko premaknejo. Druga pa je velik glinen podstavek za cvetlični lonec. ta je pa precej težka.
Kaj tvojo veter prestavlja Shocked_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Seasmoon

Na jadranu imamo tramontano, ki je sister burje in, ki lahko doseže hitrost preko 100 km/h in lahko z orkansko močjo podre drevesa, odkriva strehe na hišah, uničuje čolne ali jih celo prevrne. Jaz bom morala obvezno napajalnik, ki je na tleh z nečim pritrditi, ker drugače ga bo prej ko slej odpihnilo kot peresce.

Slika
Odgovori