Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Brokoli - Brassica oleracea var. italica

Odgovori
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Letos imam res veliko brokolija, tudi nekaj sadik cvetače se je namreč "spremenilo" v brokoli. Trenutno še enih šest, najmanj toliko smo ga pa že pojedli, odrežem samo cvet. Pri teh opažam, da eni začnejo delati ob straneh nove glavice, eni pa ne Rolling Eyes . In tako sem danes našla en članek, ki opisuje različne sorte, sploh nisem vedela, da jih je toliko. Ne vem, če na kupljenih sadikah piše tudi ime sorte, nisem bila pozorna. Od zdaj naprej pa bom Wink ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Piše, seveda. Kupoval sem po vsaj 2 različni sorti, a so mi vedno vse hkrati dozorele, tako da od letos naprej brokoli krepko reduciram in se raje vržem na cvetačo, ki je uporabna mnogo dlje. Ta ne odganja znova kot brokoli, zna pa odgnat spodaj, pri zemlji, že prej.
copatka

GrGr, a potem veš, katera sorta odžene nove glavice? Ker ta se mi zdi najbolj praktična - te glavice potem niso zrele vse naenkrat in jih imaš še dolgo pri roki Very Happy . Ker to, da imaš naenkrat 6 velikih glav, je včasih res problem, ker grejo tako hitro v cvet Rolling Eyes ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Huh, žal ne vem, si ne zapisujem več takih podatkov, a bom verjetno spet začel s tem.
Sicer pa ja, kot pišeš...
copatka

Hvala! Se bom probala do naslednje sezone bolj izobraziti glede sort Wink ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ima kdo izkušnje s prezimnim brokolijem, recimo sorto Early Puple Sprouting? Ta prezimi in že od marca daje pridelek. Sem o njem enkrat brala v Odprti kuhinji, prilogi Dela in Slo novic. In Vrt obilja ima o njem prispevek.
Me zelo mika. Vem, da obstajajo tudi druge barve.

https://tamarorganics.co.uk/product/broccoli-purple-sprouting-early
copatka

Predvidevam, da se pri nas ne da dobiti sadik prezimnega brokolija, si jih moraš po moje kar sam vzgojiti Rolling Eyes_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc

copatka je napisal/a:
Predvidevam, da se pri nas ne da dobiti sadik prezimnega brokolija, si jih moraš po moje kar sam vzgojiti Rolling Eyes

Ja, le do semena je malo težje priti.
copatka

Metuljc, se mi zdi, da ne bom jedla brokolija že marca Laughing . Se ga bom na zalogo najedla raje zdaj Wink ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc

copatka je napisal/a:
Metuljc, se mi zdi, da ne bom jedla brokolija že marca Laughing . Se ga bom na zalogo najedla raje zdaj Wink .

No, z mano je ravno obratno,....in mene bi res ta prezimni zanimal, ker bi ga spomladi z veseljem......
Odgovori