Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Brokoli - Brassica oleracea var. italica
Letos imam res veliko brokolija, tudi nekaj sadik cvetače se je namreč "spremenilo" v brokoli. Trenutno še enih šest, najmanj toliko smo ga pa že pojedli, odrežem samo cvet. Pri teh opažam, da eni začnejo delati ob straneh nove glavice, eni pa ne . In tako sem danes našla en članek, ki opisuje različne sorte, sploh nisem vedela, da jih je toliko. Ne vem, če na kupljenih sadikah piše tudi ime sorte, nisem bila pozorna. Od zdaj naprej pa bom ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
GrGr, a potem veš, katera sorta odžene nove glavice? Ker ta se mi zdi najbolj praktična - te glavice potem niso zrele vse naenkrat in jih imaš še dolgo pri roki . Ker to, da imaš naenkrat 6 velikih glav, je včasih res problem, ker grejo tako hitro v cvet ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ima kdo izkušnje s prezimnim brokolijem, recimo sorto Early Puple Sprouting? Ta prezimi in že od marca daje pridelek. Sem o njem enkrat brala v Odprti kuhinji, prilogi Dela in Slo novic. In Vrt obilja ima o njem prispevek.
Me zelo mika. Vem, da obstajajo tudi druge barve.
https://tamarorganics.co.uk/product/broccoli-purple-sprouting-early
Me zelo mika. Vem, da obstajajo tudi druge barve.
https://tamarorganics.co.uk/product/broccoli-purple-sprouting-early
Predvidevam, da se pri nas ne da dobiti sadik prezimnega brokolija, si jih moraš po moje kar sam vzgojiti _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Metuljc, se mi zdi, da ne bom jedla brokolija že marca . Se ga bom na zalogo najedla raje zdaj ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)