Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2023
Letos je bila res fantastična letina.Komaj sem uspel dobiti odjemalce. Šele proti koncu so se pojavili tisti nadležni črni žužki , ki pa niso naredili kaj škode.Zanimivo , letos skoraj ni zelenih plodov , so kar vsi dozoreli.
Moram reči da mi je moj"sveder" zelo olajšal sajenje. Sadil sem jih v globino cca 25-30 centinov(cm) tako da niso čutili suše.(sadil sem samo volovje srce in Principe di Borghiesi-fantastični "pomedorček "saj ga ne prime nič in je v velikosti mandarin-pink-ponk žogice. Priporočam.
Za drugo leto pa bom napravil še en zaščitni lok (železnobetonska mreža 6X2m -za 4 vrste kolov.)
Zase sem pripravil cca 50 pol kilskih kozarcev mezge za pice in "pašto".
Sedaj pa me še čakajo jedilne buče , kljub kasni saditvi so ogromne in veliko jih je.
Pa fajn se imejmo..
Moram reči da mi je moj"sveder" zelo olajšal sajenje. Sadil sem jih v globino cca 25-30 centinov(cm) tako da niso čutili suše.(sadil sem samo volovje srce in Principe di Borghiesi-fantastični "pomedorček "saj ga ne prime nič in je v velikosti mandarin-pink-ponk žogice. Priporočam.
Za drugo leto pa bom napravil še en zaščitni lok (železnobetonska mreža 6X2m -za 4 vrste kolov.)
Zase sem pripravil cca 50 pol kilskih kozarcev mezge za pice in "pašto".
Sedaj pa me še čakajo jedilne buče , kljub kasni saditvi so ogromne in veliko jih je.
Pa fajn se imejmo..
Moram še pojamrati , veselje ob letini mi greni neki vrtalec plodov. Sploh sedaj proti koncu sezone je zelo "priden",
več kot polovica plodov je bolj ali manj prizadetih.
Danes sem porabil zgornjega. Na namen, da slikam notranjščino sem pozabil, je pa tale prizadeti krožni izsek imel veliko, globoko jamo.
Nisem pa niti v enem paradižniku našel kakšnega tolovaja. Kar poznam možne kandidate, so gosenice južne plodovrtke, ali paradižnikov molj. Bolj verjetno prvi .
Sem pozabil še na koga?_________________mfranc
več kot polovica plodov je bolj ali manj prizadetih.
Danes sem porabil zgornjega. Na namen, da slikam notranjščino sem pozabil, je pa tale prizadeti krožni izsek imel veliko, globoko jamo.
Nisem pa niti v enem paradižniku našel kakšnega tolovaja. Kar poznam možne kandidate, so gosenice južne plodovrtke, ali paradižnikov molj. Bolj verjetno prvi .
Sem pozabil še na koga?_________________mfranc
Zdaj sem prerezala enega, ki ga zorim ob jabolku. Zunaj zorijo kljub dnevni toploti počasi, mislim, da zaradi mrzlih noči. Barve so kar realistične. Spodnji del je bil zmehčan. Okus je kisel, skoraj brez sladkobe,a se ga da pojesti.
_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje