Seasmoon je napisal/a: |
. Ampak pol jih jaz ne morem videti. Tako, da mislim, da ne bo prišlo do spremembe. |
Hja, tako je, če ptičke krmimo bolj zaradi lastne zabave, kot zato, da bi njim olajšali življenje. No, nisi edina.
brbr je napisal/a: |
Seasmoon, hvala. Po mojih izkušnjah, glede mesta krmilnice, je dobro, da je v bližini krmilnice kakšen grm, drevo, da se ptički tam ustavijo in preverijo ali je varno leteti v krmilnico ali ne. Za tiste ptice, ki ne jedo v krmilnicah (sinice, recimo) je to dobro tudi zato, ker na tem bližnjem rastlinju lahko pozobajo hrano. |
Citiram: |
Če imaš te pogoje izpolnjene, bodo ptice gotovo prišle (tiste pač, ki živijo na tem območju), tudi, če gozd ni v neposredni bližini. |
Seasmoon je napisal/a: |
Hm, a si se tukaj zmotila? Ker namreč sinice jedo iz krmilnice. Tle pri meni je veliko dreves in grmov. Tako, da glede tega sploh ni problem. |
metuljc je napisal/a: | ||
To pa ni res, nobena vrsta sinic ne bo jedla semen sončnic, recimo, v krmilnici, vsaka bo vzela seme in odletela, enako brglez. Za zelence, vrabce, luščke,....pa je značilno, da jedo na krmilnici oz tam, kjer je hrana. |
Seasmoon je napisal/a: | ||||
Aha, najbrž je Brbr mislila tako kot praviš ti in glede tega ima prav. Nisem dobro razumela. Sinice res vzamejo seme in odletijo. Zelenci, dleski in liščki se pa hranijo na krmilnici. |
metuljc je napisal/a: | ||||||
Ti si napisala narobe, ne brbr. |