Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ptičje krmilnice

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Seasmoon je napisal/a:
. Ampak pol jih jaz ne morem videti. Tako, da mislim, da ne bo prišlo do spremembe.

Hja, tako je, če ptičke krmimo bolj zaradi lastne zabave, kot zato, da bi njim olajšali življenje. No, nisi edina. Wink
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Seasmoon, hvala.

Po mojih izkušnjah, glede mesta krmilnice, je dobro, da je v bližini krmilnice kakšen grm, drevo, da se ptički tam ustavijo in preverijo ali je varno leteti v krmilnico ali ne. Za tiste ptice, ki ne jedo v krmilnicah (sinice, recimo) je to dobro tudi zato, ker na tem bližnjem rastlinju lahko pozobajo hrano.

Če imaš te pogoje izpolnjene, bodo ptice gotovo prišle (tiste pač, ki živijo na tem območju), tudi, če gozd ni v neposredni bližini._________________naredimo svet lepši
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

"Naši" ptiči pa imajo neizmerno veselje v vrtu, v grmičkih tagetesa. Cela jata je v njih - seveda, tudi tagetesa ni malo. Kaže, da jim letos res primanjkuje hrane in jim vse pride prav.
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

brbr je napisal/a:
Seasmoon, hvala.

Po mojih izkušnjah, glede mesta krmilnice, je dobro, da je v bližini krmilnice kakšen grm, drevo, da se ptički tam ustavijo in preverijo ali je varno leteti v krmilnico ali ne. Za tiste ptice, ki ne jedo v krmilnicah (sinice, recimo) je to dobro tudi zato, ker na tem bližnjem rastlinju lahko pozobajo hrano.

Hm, a si se tukaj zmotila? Ker namreč sinice jedo iz krmilnice. Tle pri meni je veliko dreves in grmov. Tako, da glede tega sploh ni problem.

Citiram:
Če imaš te pogoje izpolnjene, bodo ptice gotovo prišle (tiste pač, ki živijo na tem območju), tudi, če gozd ni v neposredni bližini.

Ja, najbrž imaš prav, ker recimo lani so se pojavili liščki na krmilnici. Prej jih nikoli ni bilo. Ptički najdejo in pridejo. Razmišljam tudi, da bi eno krmilnico postavila v gozd. Samo o tej možnosti moram še malo pretuhtati.
Life is like a game ... play it ...

Slika
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Seasmoon je napisal/a:

Hm, a si se tukaj zmotila? Ker namreč sinice jedo iz krmilnice. Tle pri meni je veliko dreves in grmov. Tako, da glede tega sploh ni problem.

To pa ni res, nobena vrsta sinic
ne bo jedla semen sončnic, recimo, v krmilnici, vsaka bo vzela seme in odletela, enako brglez.

Za zelence, vrabce, luščke,....pa je značilno, da jedo na krmilnici oz tam, kjer je hrana.
Uporabniški avatar
Seasmoon

metuljc je napisal/a:
Seasmoon je napisal/a:

ne bo jedla semen sončnic, recimo, v krmilnici, vsaka bo vzela seme in odletela, enako brglez.

Za zelence, vrabce, luščke,....pa je značilno, da jedo na krmilnici oz tam, kjer je hrana.

Aha, najbrž je Brbr mislila tako kot praviš ti in glede tega ima prav. Nisem dobro razumela. Sinice res vzamejo seme in odletijo. Zelenci, dleski in liščki se pa hranijo na krmilnici.

Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Včeraj so tudi naše siničke dobile napolnjen "krožnik". Presenečena sem bila, koliko jih je priletelo na gostijo. Med drugim tudi čopaste siničke, ki so navadno prišle šele pozno pozimi ali v hudem mrazu in snegu. Bo že držalo, da v naravi ni dovolj hrane.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Seasmoon je napisal/a:
metuljc je napisal/a:
Seasmoon je napisal/a:

Aha, najbrž je Brbr mislila tako kot praviš ti in glede tega ima prav. Nisem dobro razumela. Sinice res vzamejo seme in odletijo. Zelenci, dleski in liščki se pa hranijo na krmilnici.

Ti si napisala narobe, ne brbr.
Uporabniški avatar
Seasmoon

metuljc je napisal/a:
Seasmoon je napisal/a:
metuljc je napisal/a:
Seasmoon je napisal/a:

Ti si napisala narobe, ne brbr.

Pa, saj sem napisala, da nisem dobro razumela!!!!

Slika
Uporabniški avatar
Seasmoon

Nekaj me zanima, taščice skozi iščejo hrano po tleh, kaj bi lahko za njih nastavila? Kaj je primerno za njihove kljunčke? Kakšna čist drobna semena?

Slika
Odgovori