Čestitam!
Mojim izgleda pogoji ne ustrezajo preveč. Nič se ni naprej zasejalo. Bom pa zato bolj uživala ob tvojih fotkah.
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Centaurium erythraea - tavžentroža
Neverjetno!
Z velikim veseljem sem odkrila, da je letos potihoma in prikrito vzklilo par rastlinic iz lanske pomladne setve. In pa seveda še dve dodatni v špranji med asfaltom in robnikom, kjer je lani že ena zacvetela. Očitno jim take razmere zelo ustrezajo. Naslednje leto bom spet lahko doma občudovala njihovo cvetje.
Z velikim veseljem sem odkrila, da je letos potihoma in prikrito vzklilo par rastlinic iz lanske pomladne setve. In pa seveda še dve dodatni v špranji med asfaltom in robnikom, kjer je lani že ena zacvetela. Očitno jim take razmere zelo ustrezajo. Naslednje leto bom spet lahko doma občudovala njihovo cvetje.
Na tavžentrožo sem čisto pozabila. Danes sem jo videla, ko sem šla na sprehod v naravo in zelo kmalu se bo odprla. Tam, kjer sem jo videla jo je, kar precej in tam je polno sonce, travnata površina in revna zemlja. Raste tudi v našem gozdu, ampak jo je občutno manj. Je pa čaj tavžentrože grozno grenak in oster. Jaz ga težko pijem in tudi, če jo dam v čajno mešanico še vedno čutim njeno ostrino. Tavžentroža je preklemansko grenka. Hujša od rmana.
Life is like a game ... play it ...