Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ptičje gnezdilnice
Dajmar je napisal/a: |
Ni odgovoril, jaz pa ne morem do njega. Tu je njegova spletna stran. https://keramika-krzan.si/ |
Ok, hvala!
Life is like a game ... play it ...
Izgleda, da so si, po več dnevnih bojih, kosi uspeli razdeliti parcele. Tako so se so gradbena dela začela. Materijala jim pri nas ne manjka...
Nisem se mu uspela dovolj pribižat, zato se bolj slabo vidi. Kljun ima poln vejic.
Tale je našel parcelo v stebričasti tisi._________________naredimo svet lepši
Nisem se mu uspela dovolj pribižat, zato se bolj slabo vidi. Kljun ima poln vejic.
Tale je našel parcelo v stebričasti tisi._________________naredimo svet lepši
Jaz imam v ta namen pod napuščem drvarnice eno mrežasto vrečko z volno. Vsako leto jo pridno cufajo.
Pred leti sem celo zasačila enega ptička, ko je cufal dlako s hrbta našega kraševca. Možev prijatelj pa je posnel video, kako sinička cufa lase z glave njegove žene. Kakšnih 5 minut traja video in sinička je vseskozi na delu. Brbr: pazi torej na glavo.
Pred leti sem celo zasačila enega ptička, ko je cufal dlako s hrbta našega kraševca. Možev prijatelj pa je posnel video, kako sinička cufa lase z glave njegove žene. Kakšnih 5 minut traja video in sinička je vseskozi na delu. Brbr: pazi torej na glavo.
Seasmoon je napisal/a: | ||
No, če bi tako razmišljala, pol ne bi hranila ptičev. |
Iz zapisa brbr se lepo vidi, da razume povezanost živih bitij v naravi. In, ja, stvari so v paketu, ni lepega vremena, če ne obstaja tudi manj lepo,.....
Naša gnezdilnica je prazna. Sinice so jo neki obletavale, ampak se niso odločile za njo. Sem brala na raznih spletnih straneh, da ni nič čudnega in nenavadnega, če ptice ne pridejo gnezditi takoj prvo leto, ko je valilnica postavljena. In, da ključni zadevi, da pridejo ptice gnezditi v gnezdilnico sta smer in višina. Baje, da je SV zlata smer, ker ptice dobijo takoj zjutraj toplo in nežno svetlobo, popoldan so pa v senci, ko je sonce bolj močno. Mi imamo gnezdilnico na Z, ampak jo bomo premestili. Imamo že eno idejo kam, a problem je, ker tam skozi hodimo. Lahko jo damo tudi spredaj poleg ceste na S, sam pol je ne moremo dati na drevo. Pol bo treba postaviti eno kovinsko cev in gor pritrditi valilnico. Eh še razmišljamo, kam naj jo premestimo ....
Life is like a game ... play it ...