Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ptičje gnezdilnice

Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Ni odgovoril, jaz pa ne morem do njega. Tu je njegova spletna stran.
https://keramika-krzan.si/
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Dajmar je napisal/a:
Ni odgovoril, jaz pa ne morem do njega. Tu je njegova spletna stran.
https://keramika-krzan.si/

Ok, hvala!
Life is like a game ... play it ...

Slika
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Izgleda, da so si, po več dnevnih bojih, kosi uspeli razdeliti parcele. Tako so se so gradbena dela začela. Materijala jim pri nas ne manjka...

IMG-20240229-121534

Nisem se mu uspela dovolj pribižat, zato se bolj slabo vidi. Kljun ima poln vejic.
Tale je našel parcelo v stebričasti tisi._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaz imam v ta namen pod napuščem drvarnice eno mrežasto vrečko z volno. Vsako leto jo pridno cufajo.
Pred leti sem celo zasačila enega ptička, ko je cufal dlako s hrbta našega kraševca. Wink Možev prijatelj pa je posnel video, kako sinička cufa lase z glave njegove žene. Kakšnih 5 minut traja video in sinička je vseskozi na delu. Brbr: pazi torej na glavo. Wink Laughing Laughing
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

He, he, Muhica zlata, mislim, da moja naglavna "kisla repica" za ptičke ne bo zanimiva. Sem pa včeraj gledala kosa ko je skušal odnesti kos vrvice. Ta pa je bila privezana z vejo in se je kar nekaj časa zaman trudil in vlekel._________________naredimo svet lepši
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Tudi pri nas so kosi v akciji. Šest gnezdilnic pa zaenkrat še brezuspešno vabi siničke in ostale obiskovalce javne kuhinje. Ta ima že manj obiska, saj si njeni gostje že lažje privoščijo piknik v naravi.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ste me spomnili, da nastavim nekaj volne za posteljico mladi generaciji, ki se bo izvalila to pomlad._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Seasmoon je napisal/a:
brbr je napisal/a:
Kot pravi Mali princ, ki ga jeena sama modrost: "če hočem občudovati metujla, se moram sprijazniti s kakšnim obgrizenim listom vrtnice" (Prosti zapis)

Skratka, vedno so stvari v paketu. Samo ljudje sm vedno bolj taki, da bi iz paketa pobrali le tisto kar nam paše, ostalo pa zavrgli/uničili

No, če bi tako razmišljala, pol ne bi hranila ptičev.

Iz zapisa brbr se lepo vidi, da razume povezanost živih bitij v naravi. In, ja, stvari so v paketu, ni lepega vremena, če ne obstaja tudi manj lepo,.....
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

lpmami je napisal/a:
Ste me spomnili, da nastavim nekaj volne za posteljico mladi generaciji, ki se bo izvalila to pomlad.

Moje kosme volne obiskujejo kar vsi ptiči po vrsti. Bom ta vikend nastavila nove in več, ti zdajšnji so se kar sami, sumim veter Cool pojavili na vejah slive.
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Naša gnezdilnica je prazna. Sinice so jo neki obletavale, ampak se niso odločile za njo. Sem brala na raznih spletnih straneh, da ni nič čudnega in nenavadnega, če ptice ne pridejo gnezditi takoj prvo leto, ko je valilnica postavljena. In, da ključni zadevi, da pridejo ptice gnezditi v gnezdilnico sta smer in višina. Baje, da je SV zlata smer, ker ptice dobijo takoj zjutraj toplo in nežno svetlobo, popoldan so pa v senci, ko je sonce bolj močno. Mi imamo gnezdilnico na Z, ampak jo bomo premestili. Imamo že eno idejo kam, a problem je, ker tam skozi hodimo. Lahko jo damo tudi spredaj poleg ceste na S, sam pol je ne moremo dati na drevo. Pol bo treba postaviti eno kovinsko cev in gor pritrditi valilnico. Eh še razmišljamo, kam naj jo premestimo ....
Life is like a game ... play it ...

Slika
Odgovori