Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2013
Pelat prerežem po dolgem na pol, ali pa na 3 dele, če je debelejši, ga dam v el. biosušilnik s kožico navzdol (odstranim tudi vlažna semena), na 2. od treh stopenj, po več urah ga malo obrnem, potem pa še enkrat in sušim pač tako dolgo, da je primerno suh - ne trd in ne vlažen. Jaz ga hranim kar v skrinji._________________Živeti na podeželju je najlepše!
O, Marija, kako so lepi!
_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
_________________http://www.youtube.com/watch?v=s0IWwTLibHg
http://www.flickr.com/photos/nadinacm/
Res je lepo videti sveže zrele paradižnike v tem času leta...
Jaz sem vse svoje pobrala 1 dan pred mrazom, ki je rastline na koncu le nekoliko osmodil na vrhovih. Ampak vreme ni bilo več ugodno, zato nisem želela riskirati izgubo pridelka...
Toliko zelenih paradižnikov, kolikor jih imam letos, nisem imela še nikoli. S podstrešja sem morala privleči lesen regal s petimi policami, ki so na polno naložene z večjimi plodovi, s češnjevci pa sem napolnila voziček s tremi gajbicami, ki stojijo ena nad drugo.
Vsak dan med zelenimi odberem kar precej takih, ki so čez noč začeli spreminjati barvo in jih dam na pladenj, kjer dozorijo do konca, nakar jih porabimo. S paradižnikom bom zagotovo založena do konca meseca, verjetno pa še krepko čez. Pa se ga bomo končno najedli
Me pa kar pogreje, ko vidim, da so prazne rastline na vrtu (čeravno malo ožgane od mraza) še vedno bujno zelene in zdrave. Letos sploh plesni ni bilo, kar je po desetletju paradižnikovanja prvič!
Škropila pa sem le enkrat z insekticidom (+ fungiciom s kratko karenco), da sem se rešila pršic, s sodo letos nisem nič čarala, ker ni bilo potrebe.
Res škoda, da vreme ni zdržalo..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Jaz sem vse svoje pobrala 1 dan pred mrazom, ki je rastline na koncu le nekoliko osmodil na vrhovih. Ampak vreme ni bilo več ugodno, zato nisem želela riskirati izgubo pridelka...
Toliko zelenih paradižnikov, kolikor jih imam letos, nisem imela še nikoli. S podstrešja sem morala privleči lesen regal s petimi policami, ki so na polno naložene z večjimi plodovi, s češnjevci pa sem napolnila voziček s tremi gajbicami, ki stojijo ena nad drugo.
Vsak dan med zelenimi odberem kar precej takih, ki so čez noč začeli spreminjati barvo in jih dam na pladenj, kjer dozorijo do konca, nakar jih porabimo. S paradižnikom bom zagotovo založena do konca meseca, verjetno pa še krepko čez. Pa se ga bomo končno najedli
Me pa kar pogreje, ko vidim, da so prazne rastline na vrtu (čeravno malo ožgane od mraza) še vedno bujno zelene in zdrave. Letos sploh plesni ni bilo, kar je po desetletju paradižnikovanja prvič!
Škropila pa sem le enkrat z insekticidom (+ fungiciom s kratko karenco), da sem se rešila pršic, s sodo letos nisem nič čarala, ker ni bilo potrebe.
Res škoda, da vreme ni zdržalo..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A