Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2024

Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Pri meni so zdaj prve špičke zunaj. Po približno 40 dneh.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

AB, pa si ti zadovoljen, če pride ven tako zgodaj? Rolling Eyes Jaz sem najbolj vesela, če ga dočakam šele marca ali aprila._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Andrej Banko

To je dober znak, ker to pomeni, da so uspešno vzklili in da so "živi".
Pri meni so skoraj vsako leto zunaj pred Novim letom, pa se mi ne zdi, da bi to kaj negativno vplivalo na pridelek.
Najbolj mu škodi česnova rja, če se pojavi pred junijem.
Andrej Banko

Danes sem posadil še eno gredico Gardosa. 4 vrste po 26 strokov.
Zemlja je kar mrzla, je malo zeblo v roke.

Jesenska runda je vsa zunaj; visoki so nakako okoli 10 centimetrov.

Jeseni sem posadil tudi nekaj tisti zračnih čebulic Anke ( od brbr ), pa je trenutno le en kalček zunaj. Zdaj sem nervozen, ker ne vem, če sploh bo kaj iz tega. Ni mi všeč, da toliko časa ( več kot 3 mesece in pol ) ne pokukajo iz zemlje.
Če do sredine marca ne bo nič, bom tisti del kar prekopal in kaj drugega posadil.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

AB: Jeseni sajena Anka vedno prilleze na plano šele marca. Meni je ravno zato všeč, ker je sneg ne more pomečkati. Le "pozabljenčki" vzklijejo že jeseni.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

AB, Anka je za potrpežljive ljudi. Da ne boš mislil, da je te tri mesece zabušavala. Ne! Rasti se loti kot pravi gradbeni mojster: najprej se posveti izdelavi temeljev (čez zimo naredi močan koreninski sistem. Ta ji med rastjo zelo prav pride) in se šele konec februarja, začetek marca posveti "zidanju zelenih nadstropij".

Če pogledaš zapise iz prejšnjih let, ti bo vse jasno. Letos gre najbrž hitreje, ker tile zarodni čebulčki pokukajo na plano še kasneje - pri meni pokukajo izpod zastirke šele enkrat marca.

Te dni imam namen iti na njivo v kontrolo. Ne pričakujem, da je že kaj zunaj..._________________naredimo svet lepši
eta

Odgovor Napisal/-a eta »

Zanima me kako in kdaj zaščitite česen pred muho? Nisem še pokrila jesenskega, ki je ves zunaj in se bojim, da sem mogoče prepozna?
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Prepozna, mislim, da nisi. Muha naj bi začela letati, ko cvetejo češnje._________________naredimo svet lepši
eta

Odgovor Napisal/-a eta »

Nikakor ne uspem, ker je tako mokro, da se ugrezam po vrtu, ne vem pa, če je pametno, da pokrijem kar brez lokov zaenkrat, ker je že lepo velik. Upam, da je res še nekaj časa ne bo...
Andrej Banko

Takole pri meni izgleda najbolj bogat del njive.
"Španca" in Krašev'c lepo rastejo.
Česen sem enkrat letos že okopal. Naslednjič ga bom čez en teden ali dva.
In morda potem še maja enkrat ( če se bom spomnil, oziroma če bom pri volji ).

--------------
Odgovori