Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - II,
Ne vem če bi ravno rekel, da je kremenčeva mivka obvezna. Je pa priporočljiva. Alternativa naj bi bila kokosova vlakna, ki jih nekateri dajejo do 30% v substrat, s čimer naj bi tudi povečali zračnost in naj se ne bi zadeva toliko posedala... Nisem pa še preizkusil tega, poleg tega bi bilo to le za par sadik, ne pa za več 10 ali sto, ker ni ravno poceni.
Me pa zanima za kdaj kaj planirate letošnje jesensko škropljenje z bakrovimi pripravki?
Me pa zanima za kdaj kaj planirate letošnje jesensko škropljenje z bakrovimi pripravki?
Sedaj ko obrezujem borovnice, sem opazil eno zanimivo - in hkrati malo zaskrbljujočo zadevo: en grm mi je napadla goba, in sicer tiste štrclje starejših vej, ki so ostali po obrezovanju v enem izmed prejšnjih let.
Gre za neko lesno gobo, ki je povsem zmehčala les borovnice, tako da sem ga kar s prsti in palico spraskal stran vse do trdega, živega lesa. Mlajše veje namreč še vedno rastejo, čeprav niso pa v najboljši formi. Me zanima, če bo borovnica preživela. Sem že razmišljal, da bi jo kar vrgel ven...
Se je komu pripetilo že kaj takšnega?
Gre za neko lesno gobo, ki je povsem zmehčala les borovnice, tako da sem ga kar s prsti in palico spraskal stran vse do trdega, živega lesa. Mlajše veje namreč še vedno rastejo, čeprav niso pa v najboljši formi. Me zanima, če bo borovnica preživela. Sem že razmišljal, da bi jo kar vrgel ven...
Se je komu pripetilo že kaj takšnega?