Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kumarice za vlaganje
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
-
- Prispevkov: 5235
- Pridružen: Ne Maj 31, 2015 2:00 am
- Kraj: Domžale
Jaz sem tole kupil, ko sem naročeval pri Poljakih:
https://gardenseedsmarket.com/kumara-cornichon-de-paris-idealna-za-kumarice-70-semen.html
https://gardenseedsmarket.com/kumara-cornichon-de-paris-idealna-za-kumarice-70-semen.html
Hvala za odgovore.
A lahko kdo še podeli recept za vlaganje?
Moja nona jih je delala na 2 načina, bolj mehke in bolj čvrste. Bolj čvrste so mi bile mnogo bolj všeč. Žal nisem nikoli vprašal za recept, ker je to bilo +30 let nazaj.
Mislim pa, da bolj čvrste ni kuhala, temveč samo prelila kumarice z vrelo mešanico kisa za vlaganje in vode, takoj zaprla in obrnila kozarec.
A kdo tako počne? Se kumarice ne pokvarijo?
A lahko kdo še podeli recept za vlaganje?
Moja nona jih je delala na 2 načina, bolj mehke in bolj čvrste. Bolj čvrste so mi bile mnogo bolj všeč. Žal nisem nikoli vprašal za recept, ker je to bilo +30 let nazaj.
Mislim pa, da bolj čvrste ni kuhala, temveč samo prelila kumarice z vrelo mešanico kisa za vlaganje in vode, takoj zaprla in obrnila kozarec.
A kdo tako počne? Se kumarice ne pokvarijo?
Recept moje moje (no ja, moje prve žene):
1 dcl kisa za vlaganje, 3 dcl vode, 1 žlička soli, 3 žličke sladkorja, 1 šalotka, 1 vejica koprca -- vse za 1 kozarec za vlaganje;
kumarice se da v vrelo mešanico kisa, vode, soli, sladkorja - toliko, da spremenijo zunanjo barvo (ca. pol minute) - nato jih preložiš v kozarec s koprcem in šalotko ter zaliješ z vrelo mešanico, zapreš.
So čvrste in nikoli se ne kvarijo.
Sladkor je konservans, kdor hoče, ga lahko izpusti, ampak potem tako dobre niso več.
1 dcl kisa za vlaganje, 3 dcl vode, 1 žlička soli, 3 žličke sladkorja, 1 šalotka, 1 vejica koprca -- vse za 1 kozarec za vlaganje;
kumarice se da v vrelo mešanico kisa, vode, soli, sladkorja - toliko, da spremenijo zunanjo barvo (ca. pol minute) - nato jih preložiš v kozarec s koprcem in šalotko ter zaliješ z vrelo mešanico, zapreš.
So čvrste in nikoli se ne kvarijo.
Sladkor je konservans, kdor hoče, ga lahko izpusti, ampak potem tako dobre niso več.
nikoli v nič ne dajem sladkorja, razen v marmelade.
moj recept za kumarice:
v kozarec natlačim kumarice, dodam par poprov, lovorjev list, koperc, koriander, nekaj zrnc gorčice, sol, kisa dam manj, in sicer 1 : 2 (dajem kar jabolčni kis za vse), zalijem kumarice, zaprem. Lahko se kupi tudi mešanico začimb za kumarice, doda se samo žlička soli na velik kozarec.
potem dam vse kozarce v lonec, kjer na dno dam viledo krpo, lahko tudi serviet, zalijem z vodo, da so pokrovčki pod vodo, ko zavre, poberem kozarce ven, nič ne obračam, nič pokrivam. ko so hladni, gredo v klet. Nič se ne pokvari.
Te kumarice so čvrste. Na ta način vlagam tudi papriko._________________Lp, Živa
moj recept za kumarice:
v kozarec natlačim kumarice, dodam par poprov, lovorjev list, koperc, koriander, nekaj zrnc gorčice, sol, kisa dam manj, in sicer 1 : 2 (dajem kar jabolčni kis za vse), zalijem kumarice, zaprem. Lahko se kupi tudi mešanico začimb za kumarice, doda se samo žlička soli na velik kozarec.
potem dam vse kozarce v lonec, kjer na dno dam viledo krpo, lahko tudi serviet, zalijem z vodo, da so pokrovčki pod vodo, ko zavre, poberem kozarce ven, nič ne obračam, nič pokrivam. ko so hladni, gredo v klet. Nič se ne pokvari.
Te kumarice so čvrste. Na ta način vlagam tudi papriko._________________Lp, Živa
S temi kumarami in vlaganjem imam jaz vedno težave.
In potem greš na dopust in so težave dvojne.
Iste težave ima sestra in potem tiste velike viške deli vse naokrog. Zato sem lani prvič delala po tem receptu,vmes sem naribala tudi nekaj bučk.
https://stefkinedobrote.si/recepti/vlozena-kumaricna-solata/
Dala pa sem jih v pol litrske kozarce,da si jih mož lahko vzame tudi s seboj v službo,otroci v študentske domove ali pa si kozarček vzamemo s seboj na planinski pohod._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
In potem greš na dopust in so težave dvojne.
Iste težave ima sestra in potem tiste velike viške deli vse naokrog. Zato sem lani prvič delala po tem receptu,vmes sem naribala tudi nekaj bučk.
https://stefkinedobrote.si/recepti/vlozena-kumaricna-solata/
Dala pa sem jih v pol litrske kozarce,da si jih mož lahko vzame tudi s seboj v službo,otroci v študentske domove ali pa si kozarček vzamemo s seboj na planinski pohod._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/