Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Petrovićevi "stebri"

Moderator: Melona

crtj-admin
Site Admin

Petrovićevi "stebri"

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

Gledam slike iz njegovega rožnika in vidim, da ima ogromno vrtnic vzgojenih kot na nekakšnih kolih. Tiste, ki ste bile tam-kako vzgojiš tako obliko okrog enega samega kola in ne na kovinski strukturi.
TANJA TT

Odgovor Napisal/-a TANJA TT »

nič posebnega, samo privezuješ poganjke Laughing

Sončna

Odgovor Napisal/-a Sončna »

waw, Tanja, tak steber bi pa tudi jaz
palec gor Drugače pa sem ravno ta teden ponovno gledala slike tvojega vrta, ki so bile objavljene v Rože in Vrt (okt2010?). Prekrasno imaš.
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Sončna super za tole vprašanje, ker sem se že jaz pripravljala, da malo povprašam o teh stebrih. Zanima me katere vrste vrtnic so za to primerne?

A če climberje poskušaš tako vzgajati ne cvetijo samo na vrhovih?

Prispevek v reviji bi pa tudi jaz rada prebrala, a obstaja kakšen link ali je samo v tiskani verziji?
TANJA TT

Ah, oktober 2010 Laughing ,takrat se je šele dobro začelo Laughing Laughing
Glede climberjev in ramblerjev in stebrov.....,letos bom pravzaprav posadila 10 tistih pravih ramblerjev, ki naj bi izgledali tako kot Petrovičevi Laughing Laughing -upam,in bom bolj vedela, kako in kaj,climberji so za to obliko mogoče malo manj primerni,posebno tisti z debelimi in togimi vejami,sicer pa,če dovolj izraščajo od spodaj, imaš vedno nove, cvetoče veje....
ne vem, če je mogoče dobiti prispevek iz revije drugače, kot v tiskani obliki-sicer se je od takrat že veliko spremenilo Very Happy Very Happy Very Happy
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Tam nekje v prispevku o vzpenjalkah in popenjalkah je slika, kako gole veje ovijemo okoli takih pregrad in stebrov._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Punce prosim za pomoč.
Rada bi imela dva stebra, kot Petrovič...
Povejte mi, če je katera od spodaj naštetih vrtnic primerna za to:

- Brenda Colvin

- Purity

- Chewpurplex

- Chewbluemore

-Veichenblau,

ali pa še kakšen predlog... sem pripravljena tudi počakati do jeseni samo da je viola ali belo...

.
TANJA TT

Počakaj na Dr. W. Van Fleet,je pri meni Very Happy ,kontaktiraj Bobolino Very Happy
1vrtnica

Odgovor Napisal/-a 1vrtnica »

Veilchenblau je po mojih izkušnjah dovolj gibka za to in pri meni tudi kar lepo cveti, vsaj zaenkrat. drugih ne poznam.
Jaz sem letos poskusila to s Honorine de Brabante in prav zanima me, kaj bo nastalo._________________Svojo dušo sem odišavil z vrtnicami. Za vse življenje. (Guillaume Apollinaire)
Odgovori