Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Koleraba - podzemna
Odlično.
Če se obnese, bo to dober način, kako pridelati seme in hkrati pojesti gomolj (vsaj večji del).
Moje, majhne, ki so ostale na vrtu bi tudi rade cvetele, a ker semenim broskvo, kolerabam sproti ščipam popke, ki se hočejo razcveteti.
V naslednjem "navalu" urejanja gred, pa bodo vrt zapustile in dale prostor čilijem._________________naredimo svet lepši
Če se obnese, bo to dober način, kako pridelati seme in hkrati pojesti gomolj (vsaj večji del).
Moje, majhne, ki so ostale na vrtu bi tudi rade cvetele, a ker semenim broskvo, kolerabam sproti ščipam popke, ki se hočejo razcveteti.
V naslednjem "navalu" urejanja gred, pa bodo vrt zapustile in dale prostor čilijem._________________naredimo svet lepši
živa je napisal/a: |
lpmami, jaz ti lahko pošljem seme podzemne kolerabe. |
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Šele zdaj sem opazila, da nisem nič poročala o semenitvi. Rastlina iz odrezka seveda ni bila prav košata, je pa dala nekaj semena. Kdaj se to seje?
V splošnem nisem kaj dosti skrbela zanjo, še zalivala sem jo le občasno.
Preden sem ugotovila, da so stročki že zreli in jih pobrala, se jih je nekaj razpočilo in se zasejalo. Če se prav spomnim, so tam okrog kar na hitro zrasle mlade rastlinice, za katere spet nisem kaj dosti skrbela in sem jih pravzaprav prepustila usodi.
In usoda je hotela, da so letos pognale in bodo vsak čas cvetele.
Torej: poberem seme od močnejše rastline (desne) s srednega (stebelnega) vrha.
Ko bo zrelo, bo na voljo za Gartlčane in verjetno še za škatlo.
Toplo priporočam, je dokazano trpežna _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
V splošnem nisem kaj dosti skrbela zanjo, še zalivala sem jo le občasno.
Preden sem ugotovila, da so stročki že zreli in jih pobrala, se jih je nekaj razpočilo in se zasejalo. Če se prav spomnim, so tam okrog kar na hitro zrasle mlade rastlinice, za katere spet nisem kaj dosti skrbela in sem jih pravzaprav prepustila usodi.
In usoda je hotela, da so letos pognale in bodo vsak čas cvetele.
Torej: poberem seme od močnejše rastline (desne) s srednega (stebelnega) vrha.
Ko bo zrelo, bo na voljo za Gartlčane in verjetno še za škatlo.
Toplo priporočam, je dokazano trpežna _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
imam kar nekaj tekočih metrov kolerabe, ki sem jo pustila čez zimo, semen bo za cele hektarje kolerabe. Nismo konzumirali vse.
lpmami, moje izkušnje z zelo drobnimi kolerabami, ki so semenile so, da je to seme dalo debele kolerabe. samo se je zasejalo, sem pustila, potem pobrala.
letos sta dve repi naredili že stročke, vendar bo verjetno vse poženjeno, vmes med repo/kolerabo. čeprav slednja šele sedaj cveti, ko je repa že v stročkih.
prvič sem malo repe pustila na prostem. kilave.
mislim, da vsako seme želi dati najboljši rezultat, čeprav ni iz idealne rastline._________________Lp, Živa
lpmami, moje izkušnje z zelo drobnimi kolerabami, ki so semenile so, da je to seme dalo debele kolerabe. samo se je zasejalo, sem pustila, potem pobrala.
letos sta dve repi naredili že stročke, vendar bo verjetno vse poženjeno, vmes med repo/kolerabo. čeprav slednja šele sedaj cveti, ko je repa že v stročkih.
prvič sem malo repe pustila na prostem. kilave.
mislim, da vsako seme želi dati najboljši rezultat, čeprav ni iz idealne rastline._________________Lp, Živa
Križnice se med sabo zelo rade križajo. Samo če sta cveteli ena za drugo je še upanje. Meni se je lani kitajsko zelje skrižalo z azijsko listnato zelenjavo mizuno. Križanci so imeli ogromne nazobčane liste in niso oblikovali glave. Kure so bile zelo vesele nove zelenjave _________________Smeh je sončni žarek duše.
sončece je napisal/a: |
Križnice se med sabo zelo rade križajo. Samo če sta cveteli ena za drugo je še upanje. Meni se je lani kitajsko zelje skrižalo z azijsko listnato zelenjavo mizuno. Križanci so imeli ogromne nazobčane liste in niso oblikovali glave. Kure so bile zelo vesele nove zelenjave |
No, to nikakor ne drži za križnice nasploh. Res pa je, da se križajo vse, ki so izšle iz kapusa, Brassica oleracea, torej kolerabe, zelje, ohrovt, brstični ohrovt, brokoli, cvetača,......tudi kitajski ohrovt in mizuna sta iz istega rodu.