Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Novalis, ti debeli črvi nikakorn niso rogačevi (ob priliki pokažem sliko). so od zlatih minic, ki so mi se totalno zamerile ker pojedo tukaj v Istri -vse žvo-. cvet vrtnic (prašnike, češnje, slive, smokve itd vse kar ima malo sladkega in mokrega. polno drevo jih je. imela sem prav lovno obdobje na njih s posebej tehniko izdelano doma. naenkrat sem jih ujela, na smokvinih prvih plodovih po 20 in več skupaj. v momentu je bia kila robe. pri meni v štoru oreha (zato tudi puščen) domuje rogač, a moram preveriti, ker ti moji imajo (moški- rog na glavi, ženske so manjše in brez ) . mogoče je to neki njihov bratranec. uničujejo nič a tudi kaj kmalu obležijo na hrbtu oz. odidejo v večna lovišta, če se ženske pred tem ne zakopljejo v podnožje štora in verjetno tam pustijo ličinko. po teh mojih mislim, da ne živijo več kot eno sezono. lpvoda
To mi je znano. In ja, zlatih minic je v Istri zelo veliko. Lahko se jih ujame tudi na kilo in še več. Nekaterim so minice zelo lepi hrošči, a meni, ko jih vidim po 5 in še več na enem sadežu, se mi začnejo gnjusiti. Letos bom pri figi probala narediti, to kar je napisal Dajmar in bom probala tudi tisto možnost z modro pobarvanimi deskami. Pa, da vidimo, kaj je bolj učinkovito. Sem pa jaz bolj za naravne varijante, brez kemikalij.
Ja, nekateri se fajtate z voluharji, nekateri se fajtate s krti, pa nekateri se fajtate s ptiči itd. Jaz pa krtov in voluharjev nikoli nisem imela na vrtu. Imam pa zato nešteto zlatih minic, ki pojedo vse mogoče. Ampak sporočam vam, da recept od Dajmarja deluje. Hvala Dajmar!