Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Česen 2024

Odgovori
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

AB, lepo ti raste! Moj je manjši, je šele marca pokukal iz zemlje.

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
eta

Odgovor Napisal/-a eta »

Vidim, da česna ne pokrivate. Zanima me, kako se izognete muhi? V moji okolici so vsi nepokriti, ali pa prepozno pokriti nasadi česna poškodovani. Meni ga zaenkrat še uspeva pravočasno pokriti. Upam.
sončece

Odgovor Napisal/-a sončece »

Izbrati je treba pravo sorto. Imeti mora trdo stebelce da muha ne more notri zavrtati. Jaz imam sorto anka in nikoli se nisem imela muhe na cesnu._________________Smeh je sončni žarek duše.
eta

Odgovor Napisal/-a eta »

Aaa, tretje leto sadim Anko in ptujski. Oba sem dala tudi sosedi, ona ima česen napaden, jaz ne. Bom pogledala , če so poškodbe samo na ptujskem... Hvala
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Ej AB sama šminka te je.
Je pa res lepo pogledat. Kje je pa vrtnica? Jaz imam tri , ki sem jih lani potaknila. Rade volje ti eno podarim, ker si tako priden_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

No ja, tudi anko napade česnova muha. Moja aprila še nima tako trdega stebla, da muha ne bi mogla zavrtati vanj Rolling Eyes. Prav lepo mi ga je obdelala Crying or Very sad ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Česnova muha napada, ko je toplo in ni odvisno od ničesar drugega. letos je bil napad konec februarja. bridko ponovno spoznanje, da se česen pokrije takoj, ko se ga posadi in ni skrbi. Osel gre 1x na led, jaz 2x Embarassed

lani sem imela tako debel česen kot nikoli do sedaj. najdebelejši so šli v zemljo, pa zelo klavrno izgledajo, veliki so, ampak rumenkasti. Okopani nekajkrat, sedaj zastirka in bo mir do izkopa, le populila bom plevel. So bili deležni pepela, ampak je to brcanje v meglo v smislu preprečevanja muhe. Pri čebuli enako. Škodo začne delati muha, ko je dovolj toplo, kar je letos bilo neverjetno pozimi._________________Lp, Živa
eta

Odgovor Napisal/-a eta »

Kot kaže, je česen brez muhe...sem imela pokritega preko lokov. Zraven 5 vrst čebule, brez opore prekrita, zdesetkana... Predvidevam, da sem naredila napako, ker nisem pokrivala preko lokov. Bom pustila in sproti uporabila, za ozimnico je letos pač ne bo.
Je pa nekaj pojedlo sredinske 3 vrste česna😳predvidevam, da voluhar?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Eta, posadi čebulo in/ali šalotko še 1x, saj ima še čas, da bo kaj iz nje. S šalotko, sajeno tak čas, imam dobre izkušnje, čeprav je bila kupljena za hrano v Hoferju.
eta

Odgovor Napisal/-a eta »

Imam namen, ja. Je še kar nekaj prostora na vrtu, pa bom poskusila. Hvala
Odgovori