Pehtran - shranki

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Pehtran - shranki

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

juglans je napisal/a:
robert je napisal/a:
Kako pehtran shraniti za zimo,ali ga lahko posušim ali pa ga narežem in ga lahko zamrznem kot npr.drobnjak.Hvala in Lp

Pri nas ga oberemo, nato ga skupaj s sladkorjem (približno 1:1) zmiksamo v mikserju do srednje fine strukture. Shranjujemo ga v steklenih kozarcih na sobni temperaturi v omari. Najdlje je stal leto in pol, pa se ni pokvaril. Na ta način zelo dobro ohrani aromo in je super v različnih pecivih, mufinih, zeliščnih kruhih ...

Preverjeno, dobro se obnese.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz ga sušim, ker ga dodajam moji čajni mešanici. Za kuho pa ga zmrzujem, ker sladic ne maramo preveč sladkih. Radi imamo pa tudi slane pehtranove štruklje._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Slane pehtranove štruklje? To pa prvič slišim ... in zabetonirana v klasično (sladko) pehtranovo potico si niti ne predstavljam, kakšen naj bi bil ta okus._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Nam se obnese kot sirup ali z sladkorjem.
Ga pa tudi zamrznem za kakšne štruklje.

Tule sem malo več pisala
http://poosmiinpol.blogspot.com/2018/06/pehtranov-sirup-sladkor.html_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Slani pehtranovi štruklji so enaki kot skutni, le da dodaš pehtran. So odlična samostojna jed, zabeljeni samo z drobtinami, ali preliti s kakšno omako, ali pa kot priloga k mesu._________________naredimo svet lepši
Odgovori