Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čebula - Allium cepa L.

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Oh, tudi zelenje je zelo uporabno. Zdaj so tudi cvetni poganjki še tako mehki, da lahko zrežeš tudi te. Kakšna pita, recimo, ali frtalja, pa ne bo viškov.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

O, Metuljc, saj porabim prav vse, kar se le da. A listje je že malo težko žvečljivo. Tudi popke rada porabim, ko so še čisto majhni in sočni. Ni pa to tisto, zaradi česar sem sadila "majski srebrnjak".

A ima kdo seme oziroma čebulčke pravega majskega srebrnjaka?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz sem leta sadila majski srebrnjak in ga uporabljala kot mlado čebulo. Ko je dozorel, je naredil običajno veliko čebulo, seveda bele barve. Kot odrasla čebula mi ni všeč.

Lpmami, ali ti morda misliš na tiste male čebulice, ki se dobijo vložene? kot sem gledala, je to druga sorta čebulic: recimo Biserna čebulica Pompei... Confused_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tole sem sadila:

_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

lpmami: Izgleda, da je tvoja izkušnja kar pogosta:
Citiram:
Tudi z majskim srebrnjakom
nimamo najboljših izkušenj, saj ga tudi nekaj propade med zimo, spomladi
pozabimo na čebulno muho, ki najraje odlaga jajčeca v srebrnjak in na koncu
nam v maju zelo hitro pobegne v cvet.

kopirano od TULE.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Moja čebula je že plesniva Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
ekološki pripravki so samo praznjenje denarnic, v ugodnih razmerah, ko se plesen ne more razviti, delujejo._________________Lp, Živa
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Lani sem (mi je izjemoma pripadla ta čast) sadil majski srebrnjak 13. oktobra - a na nadmorski višini 360 mnm. Dela normalno, z muho ni bilo problema, s plesnijo tudi (še!) ne. Do sedaj smo ga porabili dobrih 5,50 kg.
Čebulčke se je kupilo v domači kmetijski zadrugi.
Odgovori