Čebula - Allium cepa L.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
O, Metuljc, saj porabim prav vse, kar se le da. A listje je že malo težko žvečljivo. Tudi popke rada porabim, ko so še čisto majhni in sočni. Ni pa to tisto, zaradi česar sem sadila "majski srebrnjak".
A ima kdo seme oziroma čebulčke pravega majskega srebrnjaka?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
A ima kdo seme oziroma čebulčke pravega majskega srebrnjaka?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
Jaz sem leta sadila majski srebrnjak in ga uporabljala kot mlado čebulo. Ko je dozorel, je naredil običajno veliko čebulo, seveda bele barve. Kot odrasla čebula mi ni všeč.
Lpmami, ali ti morda misliš na tiste male čebulice, ki se dobijo vložene? kot sem gledala, je to druga sorta čebulic: recimo Biserna čebulica Pompei... _________________naredimo svet lepši
Lpmami, ali ti morda misliš na tiste male čebulice, ki se dobijo vložene? kot sem gledala, je to druga sorta čebulic: recimo Biserna čebulica Pompei... _________________naredimo svet lepši
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
lpmami: Izgleda, da je tvoja izkušnja kar pogosta:
kopirano od TULE.
Citiram: |
Tudi z majskim srebrnjakom nimamo najboljših izkušenj, saj ga tudi nekaj propade med zimo, spomladi pozabimo na čebulno muho, ki najraje odlaga jajčeca v srebrnjak in na koncu nam v maju zelo hitro pobegne v cvet. |
kopirano od TULE.
-
-
Re: Čebula - Allium cepa L.
Že sejete čebulo? Lani sejana feb. ni najbolje uspela, v povprečju v velikosti golf žogice. Če se ne bi pojavla peranospora že konec maja bi bilo vrjetno boljše.
-
Ali jo seješ, ali sadiš čebulčke?
Prijatelj jo že nekaj let prideluje iz semena. Tega vedno seje v drugi polovici marca (nekako takrat, ko so skoki v Planici). Sama jo pridelujem s sajenjem čebulčkov. Sadim jih enkrat februarja, odvisno od vremena. Na njivi, kamor sadim, ni (zaenkrat) čebulne muhe. Prijateljica pa čebuljček vedno sadi šele konec aprila (pred prazniki), da se izogne napadu muhe in ima vedno lepo čebulo.
Prijatelj jo že nekaj let prideluje iz semena. Tega vedno seje v drugi polovici marca (nekako takrat, ko so skoki v Planici). Sama jo pridelujem s sajenjem čebulčkov. Sadim jih enkrat februarja, odvisno od vremena. Na njivi, kamor sadim, ni (zaenkrat) čebulne muhe. Prijateljica pa čebuljček vedno sadi šele konec aprila (pred prazniki), da se izogne napadu muhe in ima vedno lepo čebulo.
-
Lani poskusno iz semena v platojčke in potem na gredo, zraven pa še seveda iz čebulčkov, je le preverjena zadeva. Sm prebrskal celotno temo, pa nekako ni enotnega recepta, nekateri sejejo že jeseni, nekateri pa spomladi direktno na gredo, dve skrajnosti z mešanimi rezultati.
Naj pa bi se dalo vzgojiti lepo ozimno čebulo iz semena...letos spet poskusim in sporočim.
Naj pa bi se dalo vzgojiti lepo ozimno čebulo iz semena...letos spet poskusim in sporočim.