Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hydrangea - hortenzija

Odgovori
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

... a to pomeni, da moram hiteti? Laughing

Ker je precej "tega", za pourediti.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Jaz sem jo kupila in jo imam v loncu, ker je nizka. Lepa je.
Uporabniški avatar
Plamenka

To je ta paniculata swift. Cvetovi naj bi bili vsak mesec bolj roza, podobno kot pri običajnih latastih hortenzijah.

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Plamenka: kako ljubka!

Juglans:
nisem preveč pristašica korenitih posegov. Poskušam malo potisniti tu, potisniti tam, če ne gre zlahka, prepustim odločitev naravi. Večino hortenzij imam na brežini, ker gre za izrazito vzhodno lego in tam marsikaj drugega ne uspeva dobro. Le dve imam kot poskus v posodi, preveč dela si nočem in ne morem nakopati, so že leta tu pa tudi prej tega nisem počela.

Si predstavljaš, kako bi kaj spreminjala tule: (Slika je lanska)
Uporabniški avatar
Plamenka

Hvala, Muha! Saj imaš kar barvito. Tu se res ne da na veliko ekspermentirati. Razen če bi kdaj zraven zakopala kako manjšo modro v loncu.
Uporabniški avatar
Plamenka

Tale nasad sem pred dnevi slikala ob neki hiši, ker mi je zelo všeč. Ne vem ali so hortenzije še bolj nove ali pa jih dobro uspeva ohranjati različne barve.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zelo lepe!
Rožnatih pa ni, če opaziš. Rdeče nadahnjene izgleda niso toliko dovzetne za modrino.
Uporabniški avatar
Plamenka

Moje tri hortenzije v loncih: Euphoria Pink, Pobegla nevesta in Switch Ophelia. Euphorio Pink (leva) sem kupila danes.

Odgovori