Paradižnik 2024

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

To, kar danes vidimo na paradižnikih, je po moje le posledica plesni, ki se je zakuhala ob zadnjem deževju, tu ni več kaj storiti. Poskrbimo lahko le za naprej.

lpmami
: tisto listo na steblu ostrgaj z nožičkom in ostrgano mesto temeljito poškropi s sodo.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Pa bom res.
Pa še to: lisa je rjava, sploh ni črna._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
platar

Odgovor Napisal/-a platar »

Še bolje se je meni obneslo, da sem iz sode in vode naredil kar pasto in z njo premazal stebla, obstane dalj časa.
Ampak, če je steblo "le" rjavo sploh ni nujno, da je krompirjeva plesen.
Pri meni so počasi začeli zoreti: Very Happy
Zunaj na cca700mnv
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Pri meni pa cveteti Very Happy
No, ravno ta kupljeni novosadski jabučar ima pa že tri plodove._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Datljevce poskušam že 2 tedna, včeraj pa imel za večerjo HoneyMoon. Vsem se pozna, da manjka sonce torej sladkobe&okusa - pa so že zdaj njami.
Sem pa povsem presenečen opazil, da je na šestih rastlinah pelatov, ki zelo lepo delajo, pol plodov za odpad zaradi nekroze (pomanjkanje kalcija) :-o Mi je res čudno, saj lani z njimi ni bilo nobenih težav, letos pa sonca manjka, ne da ga je preveč :(
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Premalo vlage v zemlji??? Tam doli pri vas zadnje čase niste imeli toliko dežja kot tukaj. Pri meni so to pojavlja izključno v sušnih letih.

Nam apetite teši edinole Whippersnapper v okenskem koritu. Za pokušino jih je že bilo, nekaj jih še zori iz cvetenja v prvem toplem obdobju. Veliko je zadaj zelenih jagod in še vedno je poln cvetja. Izgleda, da bo leto zorel po etapah.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Pri nas pobiramo Stupice, ker je Earliano pobralo črnenje konic. Vse drugo pa je tudi zelo zelo obloženo, le barva se še ne.
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Prve plodove sem pobral dva dni nazaj in to kar od petih sort.
Jagodka, Cherry Accordion, Datterino Aranchio, Iva's Sweet White in Gelbe Wurmchen.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Danes porezala za jupolovo kanto polno listov od paradajza. Bojim se, da ne bo paradižnika za shranke._________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Tudi jaz v petek potrgal polno 20l vedro, a ne bolanih, le krepko obtrgujem spodaj. Tudi kot preventivo, saj so pod napuscem, da jih cim manj dobi voda od zalivanja po listih.
Odgovori