Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2024

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

To, kar danes vidimo na paradižnikih, je po moje le posledica plesni, ki se je zakuhala ob zadnjem deževju, tu ni več kaj storiti. Poskrbimo lahko le za naprej.

lpmami
: tisto listo na steblu ostrgaj z nožičkom in ostrgano mesto temeljito poškropi s sodo.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Pa bom res.
Pa še to: lisa je rjava, sploh ni črna._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
platar

Odgovor Napisal/-a platar »

Še bolje se je meni obneslo, da sem iz sode in vode naredil kar pasto in z njo premazal stebla, obstane dalj časa.
Ampak, če je steblo "le" rjavo sploh ni nujno, da je krompirjeva plesen.
Pri meni so počasi začeli zoreti: Very Happy
Zunaj na cca700mnv
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Pri meni pa cveteti Very Happy
No, ravno ta kupljeni novosadski jabučar ima pa že tri plodove._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Datljevce poskušam že 2 tedna, včeraj pa imel za večerjo HoneyMoon. Vsem se pozna, da manjka sonce torej sladkobe&okusa - pa so že zdaj njami.
Sem pa povsem presenečen opazil, da je na šestih rastlinah pelatov, ki zelo lepo delajo, pol plodov za odpad zaradi nekroze (pomanjkanje kalcija) :-o Mi je res čudno, saj lani z njimi ni bilo nobenih težav, letos pa sonca manjka, ne da ga je preveč :(
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Premalo vlage v zemlji??? Tam doli pri vas zadnje čase niste imeli toliko dežja kot tukaj. Pri meni so to pojavlja izključno v sušnih letih.

Nam apetite teši edinole Whippersnapper v okenskem koritu. Za pokušino jih je že bilo, nekaj jih še zori iz cvetenja v prvem toplem obdobju. Veliko je zadaj zelenih jagod in še vedno je poln cvetja. Izgleda, da bo leto zorel po etapah.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Pri nas pobiramo Stupice, ker je Earliano pobralo črnenje konic. Vse drugo pa je tudi zelo zelo obloženo, le barva se še ne.
htf_lover

Odgovor Napisal/-a htf_lover »

Prve plodove sem pobral dva dni nazaj in to kar od petih sort.
Jagodka, Cherry Accordion, Datterino Aranchio, Iva's Sweet White in Gelbe Wurmchen.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Danes porezala za jupolovo kanto polno listov od paradajza. Bojim se, da ne bo paradižnika za shranke._________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Tudi jaz v petek potrgal polno 20l vedro, a ne bolanih, le krepko obtrgujem spodaj. Tudi kot preventivo, saj so pod napuscem, da jih cim manj dobi voda od zalivanja po listih.
Odgovori