Danes sem imela na jedilniku špinačo iz pesinih listov, pire krompir in jajček na oko. Sicer je nekaj kuhanja, pa spet ne preveč. Tako je bilo dobro, da sem krožnik polizala _________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Mož je zjutraj napekel dovolj palačimk, da bodo še jutri za posladek s sladoledom.
Testeninsko solato bova prav tako jedla danes in jutri za kosilo, poleg fussilov so v njej še kumara, dve papriki, trije paradižniki, koruza in konzerva tune.
Poleti večinoma kuham v provizorični kuhinji v pritličju, da nama kuha ne greje stanovanja, najraje kaj v pečici, da mi ni treba biti zraven.
Danes je bil sataraš. Jutri bo poletna solata s tuno. Velike porcije, da ostane kaj še za večerjo. Zame bi bilo že to dvoje dovolj, a je bilo pod mus v teh vročini skuhati še juho. Gospodinjino maščevanje: juha iz kocke.
Pri nas bo pod večer, veeeliko blitve s krompirjem in piščančja krilca za žar, v pečici na vroč zrak. Čez dan pa sadje, so že nova jabolka, pa breskve, kak jogurt,....
Metuljc, točno tak dnevni jedilnik imam rada poleti. Če ni piščanca (nimam tistega na vroč zrak, kaj več se mi v vročini ne da), pa tudi ni hudega._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Pri nama je bila pa danes boranja, za v skrinjo za še dvakrat veganska, za danes pa zmešana z že pripravljenim in zamrznjenim golažem - božansko . Jutri bo pa dimljen losos v smetanovi omaki s širokimi rezanci in paradižnik z veliko rukole za solato._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Še ena enostavna: Na oljčnem olju popražimo česen, da zadiši, takoj dodamo blanširano blitvo, ne dobro odcejeno, z narezanimi listnimi peclji vred, pražimo, da tekočina izpari. Dodamo kockice sira (ali pa ne), solimo, popramo, morda malček muškatnega oreščka. Zdaj pa, ali ubijemo na blitvo, v prej narejene "bazenčke" jajca ali prelijemo blitvo s prej razmešanimi jajci, količina po želji. Pokrijemo, da jajca zakrknejo toliko, kot nam je všeč. Dober tek. Tako se "znebimo" velikih količin blitve.
Super jedi, prav res. Metuljc, zakaj pa blitvo, ki jo takoj poješ, prej blanširaš. Jaz je nikoli. Kar svežo narežem in dam v lonec.
Tudi tole je super: stročji fižol, kuhan, potem malo prepražen na maslu/olivcu, na koncu pa čezenj ubijemo jajce ali dva, vse skupaj dobro premešamo, popopramo in potresemo s peteršiljem._________________naredimo svet lepši