Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pasterizirani shranki brez dodatkov.

cinija1
Prispevkov: 3108
Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Jaz sem lani naredila kar enih 6x 350 ml zelenjavne omake. Tudi večkrat sem si jo naredila in dva dni jedla. Enkrat z rezanci, pa enkra z rižem. Meni je bila zelo všeč, zato sem se odločila, da jo dam v kozarce.

Lahko bi rekla, da sem dala približno enako količino čebule, jajčevcev, paprike in nekaj več paradižnika. Nekaj bolj zrelega, ki sem ga olupila in neka bolj čvrstega.
Vse sem rezala na kocke malo večje kot cmxcm. Na čisto malo mašćobe popražila čebulo, nato jajčevce, papriko in na koncu paradižnik.

Seveda sem solila. Na koncu sem dodala kar dosti na grobo narezan peteršilj.
Vroče v vroče kozarce in pod deko.

Meni to pride zelo prav.

lep pozdrav
Pa še nekaj. Tudi bučke dajem not. Skratka, kar imam in kolikor imam, tako je vsaka runda malo drugačna.
Paradižnik pač naj bo nekaj zrelega da naaredi omako._________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
živa
Prispevkov: 2431
Pridružen: Po Jun 10, 2013 2:00 am
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

ali katera vlaga korenje v slanico?
bučke za bučno juho, torej ne kisle in ne narezane v skrinjo?

sem vložila enkrat po receptu (pojma nimam katerem), celo olupljeno kuhano korenje. tako neprijetnega vonja še nisem doživela, ko sem odprla nepokvarjen kozarec. vlagala sem leta 2015. letos sem zadnji kozarec odprla in vrgla na kompost. zakaj? pustila sem, da vidim, če se bo pokvaril. ni se, le vonj je enak. fuj in fej

vloženo nakockano korenje z žlico kisa za vlaganje je ok, uporabljam ga za francosko solato.
je katera vlagala kumare za solato? na youtube je en kup receptov, vsak drugačen. v torek sem vložila 3 kozarce tako, da sem ročno na debele kolute narezala kumare, posolila, malo čebule (letos gnije, zato sem varčna z njo), potem nadevala v kozarce, v vsak kozarec 2 žlici jabolčnega kisa namesto kisa za vlaganje eno žlico, dolila vodo, zaprla, pasterilizirala v loncu z vodo._________________Lp, Živa
notranjka
Prispevkov: 1473
Pridružen: Po Jun 17, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a notranjka »

živa en tak recept za vloženo kumarično solato sem delila 1x spomladi.
Mislim da je pri receptih v temi kumare.


re: našla

https://stefkinedobrote.si/recepti/vlozena-kumaricna-solata/_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Melona
Prispevkov: 4531
Pridružen: Pe Mar 28, 2014 1:00 am
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Živa, enako, pokvarjeno ali ne, bolj nagravžnega od korenja v slanici v moji shrambi še ni bilo, vse je šlo na kompost. Tega se niti vohati ne da, kaj šele jesti.
živa
Prispevkov: 2431
Pridružen: Po Jun 10, 2013 2:00 am
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Notranjka, sodelavka delila z menoj enostaven recept naribane kumare s čebulo prevres v mešanici kisa, vode in soli. Naredila, poskusila, dobro.


Melona, torej vse enake rezultate. No, vseeno sem ponovno poskusila en sam kozarček nakockane ga korenja samo v slanici, z žličko kisa je pa odlično.

Torej ta smrad je običajen in ne samo moj kiks.

Hvala za izkušnje_________________Lp, Živa
Odgovori