Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Kakih 10 dni nazaj sem cepil jablano, pa ni bilo (še/več) "muževo". Zdaj naj bi bil pravi čas, se mi zdi. Ali pa že (spet) zamujam ...

Kako pa vam kaže, boste kaj cepili? Temperature so še "pasje".

V hladilniku imam še nekaj pomladnih brstov, ki še niso odgnali. Bodo dobri za tale pozno-poletni čas?
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

Kaj bi bilo sedaj bolje, ploščična ali T okulacija?
Juarez

Odgovor Napisal/-a Juarez »

Pravkar cepil štiri cepiče slive na ploščično okulacijo, pa da vidimo če bo kaj. Sem sicer skušal tudi T okulacijo, pa se mi zdi da ni preveč muževno, pa še nekje sem prebral, da je več uspeha pri ploščični okulaciji.
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Ploščična okulacija je uspešnejša. Že s tega vidika, ker folija, ki je povita čez celotno območje cepljenja, zadržuje potrebno vlago - sploh pride do izraza v pogojih, kot so sedaj (visoke temperature, manj vlage v rastlinah...).
Odgovori