Cepljenje sadnih dreves

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Kakih 10 dni nazaj sem cepil jablano, pa ni bilo (še/več) "muževo". Zdaj naj bi bil pravi čas, se mi zdi. Ali pa že (spet) zamujam ...

Kako pa vam kaže, boste kaj cepili? Temperature so še "pasje".

V hladilniku imam še nekaj pomladnih brstov, ki še niso odgnali. Bodo dobri za tale pozno-poletni čas?
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

Kaj bi bilo sedaj bolje, ploščična ali T okulacija?
Juarez

Odgovor Napisal/-a Juarez »

Pravkar cepil štiri cepiče slive na ploščično okulacijo, pa da vidimo če bo kaj. Sem sicer skušal tudi T okulacijo, pa se mi zdi da ni preveč muževno, pa še nekje sem prebral, da je več uspeha pri ploščični okulaciji.
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Ploščična okulacija je uspešnejša. Že s tega vidika, ker folija, ki je povita čez celotno območje cepljenja, zadržuje potrebno vlago - sploh pride do izraza v pogojih, kot so sedaj (visoke temperature, manj vlage v rastlinah...).
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Pozdravljeni spet.
Novo leto je mimo in smo v novi sezoni. Že delate plan za letošnja cepljenja?

Sam sem imel dve sezoni kar uspešno-neuspešni: prijelo se je večina in večino mi je pobrala plesen.
Pa imaš, pa nimaš...

Gledam..., lotiti se, ali pač, letos ne. Kako preprečiti plesni do sadik?
Pepe
Kraj: Štajerska

Re: Cepljenje sadnih dreves

Odgovor Napisal/-a Pepe »

Kaj točno smatraš pod "plesen"? Pepelaste plesni učinkovito zatira žveplo.
Najbolje pa je, če lahko preprečimo, da bi bili listi mokri. Če je rastlina v loncu, se to da. Sicer gre za bolj teoretično možnost.
Ali cepljeno mesto napade neka plesen? Tudi v tem primeru bi moralo pomagati, če je manj vlage na voljo. Kako to doseči, je seveda drug problem.
Odgovori

Vrni se na “Sadje”