Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

sirup iz črnega ribeza

crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 5392
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

sirup iz črnega ribeza

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
živa
Prispevkov: 2438
Pridružen: Po Jun 10, 2013 2:00 am
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Na pomoooČ

kaj naj naredim? včeraj zvečer sem v malo vode pokuhala ribez, spasirala, danes zjutraj je trda gošča.
rada bi naredila sirup. Kako naprej?

to, da bi kuhala cele jagode s sladkorjem, mi nekako ni šlo skupaj, uhrna kot sem, zakaj bi sladkala odpadek, če ga ni treba?!

prosim nasvet, kako sedaj nadaljevati.

Evil or Very Mad , se pa tudi lotim, česar ne znam_________________Lp, Živa
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Pač dodaj več vode in potem prekuhaj in odcedi sok.
O kakem odpadku govoriš? Goščo ali sladkaj in skuhaj marmelado ali pusti, da zavre in pridelaj kis.
Lahko jo del posušiš in porabiš za čaj. Ali zamrzneš in dodajaš sadnim čajem.
živa
Prispevkov: 2438
Pridružen: Po Jun 10, 2013 2:00 am
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Metuljc, točno to sem naredila s pulpo aronijevega soka, posušila za čaj.


bom tako naredila, dala vodo in sladkor, prevrela in upam, da ne bo žele. Še dobro, da bom v 2 dcl stekleničke (tudi tvoj nasvet izpred mnogo let) točila, široko grlo bo omogočalo dostop z žličko, če bo žele_________________Lp, Živa
metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Če boš dala dovolj vode, ne bo želiral. Sicer ribez, še bolj rdeč kot črn, rad želira.
Če želira, daš zaprto stekleničko v vročo vodo in se utekočini.
živa
Prispevkov: 2438
Pridružen: Po Jun 10, 2013 2:00 am
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

metuljc, ti si zakon

aja, pa kis tudi delam, ostanke robid in malin sem dala v posodo, vodo, sladkor, krpo čez in čakam na kis. sedaj gre noter še ribezov ostanek._________________Lp, Živa
Odgovori