Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lagerstroemia indica - indijska lagerstremija

ahonen

Odgovor Napisal/-a ahonen »

Da ne odpiram nove teme. Seme za lagerstremijo sem naročil iz Kitajske prek Aliexpressa in ga dal v zemljo.
Zraslo je tole, pa me zanima, ali je to lagerstremija ali je kakšen kitajski čingčong?

Hvala za odgovore.

Kaka

Odgovor Napisal/-a Kaka »

To je bolj podobno astri. Lagerstremija ima lesnato steblo in gladke liste. Imam slike moje, pa jih ne znam priložiti. Če imaš e-pošto, ti jih lahko pošljem.
L.p._________________Zdravka
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zagotovo ni lagerstroemija, ima prevelike, preveč sočne liste in niso čisto nič podobni onim na drevesu na prvi fotografiji. Klični listi bi še lahko bili posebni, prva dva prava pa že podobna odrasli rastlini.

Mene tvoje rastlinice spominjajo na zelenjavo: bučke, kumare, nekaj podobnega boreču...
ahonen

Hvala vama za odgovor. Pa ima kdo mogoče seme za to lagerstremijo?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Mene spomni na rogovilček, Galinsoga sp., nadležen plevel. Steblo je videti dlakavo, kar ustreza, listi so malo deformirani morda, ampak, nič nenavadnega, saj raste v precej nenaravnih razmerah.
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Morda pa je kalil kak plevelček, pravo seme pa še ne?
Smile
No, je pa res, da sam preko Alija semen ne naročam več, ker je vedno prišlo nekaj drugega (no, seme je bilo, Ampak...)
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
ahonen

Lep pozdrav vsem.
Zanima me, če je kdo v kakšni trgovini,drevesnici,spletni trgovini zasledil, da prodajajo indijske lagerstremije.
Sem klical v Bauhaus v Lj in jih nimajo, prav tako jih nimajo več v OBI-ju.
Imajo jih v drevesnici rajski vrt in pa vrtnariji Breskvar, vendar nimajo dostave.
Ali mogoče še kdo ve za kakšno vrtnarijo/trgovino kjer imajo lagerstremije na zalogi, poleg tega pa imajo še dostavo?

Najlepša hvala za odgovore.
Lep pozdrav.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

BorutL je napisal/a:

No, je pa res, da sam preko Alija semen ne naročam več, ker je vedno prišlo nekaj drugega (no, seme je bilo, Ampak...)

Ravno danes se sicer ena na FB hvali, da je Lagerstroemije vzgojila iz semen iz Aliexpressa. Štiri različne barve. Kar 22 sadik naj bi dobila iz tistih semen. Sicer tej osebi ne verjamem preveč, saj vedno objavlja neke popolne slike, vse ji zori prej kot drugim...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Heh, 22 sort! Tako, kot barve vrtnic, ki jih je sovaščanki naročil sin, in so ven prišli dosledno sami šipki enakega izgleda in barve.

Lagerstremijo bi morda moral naročiti iz tujine - Grčija, Italija .... Pri nas, tudi če naredi seme, ni rečeno, da je plodno.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

22 sadik, 4 sorte, je napisala. Vsekakor ni za verjeti.
Odgovori