Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gojenje jajčevcev

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plodovom vseh plodovk, ki so se povesili in ležijo na tleh, ali se dotikajo tal, podstavim keramično ploščico, ali kak večji, ploščat prodnik._________________mfranc
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Lpmami, kaj pa če celo vejo, na kateri visi, pdpreš-vdvigneš, da bo plod visel v zraku?
Jaz to naredim z vsemi rastlinami, katerih veje s plodovi ce dotikajo tal._________________naredimo svet lepši
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Zadnji cvet, čakal je na indijansko poletje, dočakal pa odhod na kompost .... Rolling Eyes

004-12_________________mfranc
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Re: Gojenje jajčevcev

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Zadnji jajčevec je dobil lep podstavek, tako da ni ležal ne na zemlji ne na nageljčkih. Ko sem ga prerezala, so bila semena rjava in sem jih pobrala.
A moram seme jajčevcev tudi fermentirati, tako kot paradižnikovega?
Zadnjič spremenil lpmami, dne To Nov 05, 2024 10:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaz jih nisem pa so vsa lepo kalila.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ne fermentacija je smiselna le pri semenih s sluzastim ovojem: paradižnik buč(k)e, kivano,....
brbr

Ali ni tako, da s fermentacijo lažje ločiš semena od mesa. Sicer je moj jajčevec še na vrtu, a se mi zdi, da bo precej sitno bezati/izluščiti semena. Zato sem ga nameravala fermentirati...
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Jajčevec razrežeš, daš v vodo in s prsti brez težav izločiš semena. Potem samo pobereš delce mesa in zloliješ na cedilo.
brbr

Hvala. kmalku izprobam in poročam ;)
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Moja semena se že sušijo na kosu papirnate brisačke, brez fermentiranja.
Odgovori