Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Gojenje jajčevcev
Re: Gojenje jajčevcev
Zadnji jajčevec je dobil lep podstavek, tako da ni ležal ne na zemlji ne na nageljčkih. Ko sem ga prerezala, so bila semena rjava in sem jih pobrala.
A moram seme jajčevcev tudi fermentirati, tako kot paradižnikovega?
A moram seme jajčevcev tudi fermentirati, tako kot paradižnikovega?
Zadnjič spremenil lpmami, dne To Nov 05, 2024 10:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Jaz jih nisem pa so vsa lepo kalila.
Ne fermentacija je smiselna le pri semenih s sluzastim ovojem: paradižnik buč(k)e, kivano,....
Ali ni tako, da s fermentacijo lažje ločiš semena od mesa. Sicer je moj jajčevec še na vrtu, a se mi zdi, da bo precej sitno bezati/izluščiti semena. Zato sem ga nameravala fermentirati...
Jajčevec razrežeš, daš v vodo in s prsti brez težav izločiš semena. Potem samo pobereš delce mesa in zloliješ na cedilo.
Hvala. kmalku izprobam in poročam
Moja semena se že sušijo na kosu papirnate brisačke, brez fermentiranja.