Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Grška baklava
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Grška baklava
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 928
- Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am
Grška baklava
2jaja dobro umutiti,v to dodaš po 1mero(jaz uzamem šalico za belo kavo)sladkorja,olja,mleka,mletih orehov(jaz jih ne meljem ampak samo potolčem z valjarjem),naribanih jabolk,grisa,2-3 žlice moke in 1 pecilni.Zmešaš in spečeš.Pečeno zaliješ z 2dcl vode prevrete z 1/2mere sladkorja.Ko se ohladi preliješ s čokolado.
Čokoladni preliv:100g čokolade,50g slad.moke,malo margarine in malo mleka.
Tak je osnovni recept,pečen v pekaču el.pečice pride 1cm visok,tako visok kot je bil moj rabi 2 dozo.
Upam da boste kej razumele
2jaja dobro umutiti,v to dodaš po 1mero(jaz uzamem šalico za belo kavo)sladkorja,olja,mleka,mletih orehov(jaz jih ne meljem ampak samo potolčem z valjarjem),naribanih jabolk,grisa,2-3 žlice moke in 1 pecilni.Zmešaš in spečeš.Pečeno zaliješ z 2dcl vode prevrete z 1/2mere sladkorja.Ko se ohladi preliješ s čokolado.
Čokoladni preliv:100g čokolade,50g slad.moke,malo margarine in malo mleka.
Tak je osnovni recept,pečen v pekaču el.pečice pride 1cm visok,tako visok kot je bil moj rabi 2 dozo.
Upam da boste kej razumele
-
- Prispevkov: 928
- Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 928
- Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am
Nekaj podobnega temu
http://www.kulinarika.net/recepti/1894/sladice/urskino-pecivo/
http://www.kulinarika.net/recepti/1894/sladice/urskino-pecivo/
- lpmami
- Prispevkov: 8383
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
muha je napisal/a: |
Originalnilist, nisem si mogla kaj, da mi ob branju ne bi prišla na misel Dragojevičeva [color=blue]"Kad Nadalina muti jaja, zamuti pamet svima ...." :lol |
Tudi meni je takoj zazvenela Nadalina, ki muti jaja - pa pecivo zato še pridobi na sočnosti._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
- Prispevkov: 928
- Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am