Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Grška baklava

crtj-admin
Site Admin

Grška baklava

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Grška baklava
2jaja dobro umutiti,v to dodaš po 1mero(jaz uzamem šalico za belo kavo)sladkorja,olja,mleka,mletih orehov(jaz jih ne meljem ampak samo potolčem z valjarjem),naribanih jabolk,grisa,2-3 žlice moke in 1 pecilni.Zmešaš in spečeš.Pečeno zaliješ z 2dcl vode prevrete z 1/2mere sladkorja.Ko se ohladi preliješ s čokolado.
Čokoladni preliv:100g čokolade,50g slad.moke,malo margarine in malo mleka.
Tak je osnovni recept,pečen v pekaču el.pečice pride 1cm visok,tako visok kot je bil moj rabi 2 dozo.
Upam da boste kej razumele Very Happy Very Happy
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Originalnilist, nisem si mogla kaj, da mi ob branju ne bi prišla na misel Dragojevičeva "Kad Nadalina muti jaja, zamuti pamet svima ...." Wink Laughing Laughing .

Slaščice nisem uspela probat, je pa recept tako vabljiv, da ga bom ob priliki preizkusila doma.
Mesecnik

Odgovor Napisal/-a Mesecnik »

Zastopla vse Laughing ...ampak kak vlek pekac mre bet?
V bistvu nisem niti videla peciva Embarassed , se golaz sem komaj ujela, ampak slisi se dobro._________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Najbolje, da bi bila kakšna slika, da bi si predstavljali kaj smo zamudili Wink_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
originalnilist

pečen v pekaču el.pečice pride 1cm visok,tako visok kot je bil moj rabi 2 dozo.
Muha o, to pa ne tup
originalnilist

Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

muha je napisal/a:
Originalnilist, nisem si mogla kaj, da mi ob branju ne bi prišla na misel Dragojevičeva [color=blue]"Kad Nadalina muti jaja, zamuti pamet svima ...." Wink Laughing :lol

Tudi meni je takoj zazvenela Nadalina, ki muti jaja - pa pecivo zato še pridobi na sočnosti._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Mesecnik

Odgovor Napisal/-a Mesecnik »

originalnilist je napisal/a:
pečen v pekaču el.pečice pride 1cm visok,tako visok kot je bil moj rabi 2 dozo.
Muha o, to pa ne tup

Dimenzije pekaca originalni list, da ne bom za celi bataljon delala Laughing_________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
originalnilist

MESEČNIK-ime ti popolnoma odgovarja Laughing Laughing
Pekač el.pečice je 30-40cm,1cm gor ali dol
Odgovori