Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Figa, smokva - Ficus carica

Odgovori
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

stara postaja je napisal/a:
.... danes so zvezde na moji strani Laughing !

Ne samo zvezde, ampak tudi že sonce.....Danes bo srečen dan juhej pozdrav_________________
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Dobro jutro, Orhy, ti pa kar bediš?_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Pozdravljeni,

pred kratkim sem kupil figo Viloeto (v loncu) in jo doma posadil v malce večji lonec. Pomladi naslednje leto jo imam namen presaditi na stalno mesto. Mi lahko kdo iz izkušenj pove ali je smokvo bolje presaditi v neko bolj humusno prst (na vrt) ali pa na strmino, kjer so tla malce bolj kamnita. Kateri tip tal figi bolj odgovarja ?

hvala in lp
stara postaja

Mi zaupaš kje si jo kupil? hvala._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Kupil sem jo pri Breskvarju, imela je tudi 3 plodove.
lp
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Figa, ki rase pri meni je že stara, stara, izredno visoka, tako da jo je treba obirat s strehe. Ne vem, če je Violetta , plodovi so podobni, rodi dvakrat, prvič je plodov malo, drugič, jeseni ogromno. Zasejalo se je nekaj mladih rastlin.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

doli, se lahko podpisem pod eno rastlino? Mfranc, zapakiraj pocasi figico, da gre po praznikih na pot k postaji!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Te bo čakala.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Odlično, Bobolino palec gor , jo začnem pakirati Laughing .

LP_________________mfranc
stara postaja

No, pa so me spet prehiteli angeli! Sem pisala zs, preden ga je Mfranc prebral, vidim, da stvari tećejo! Pćasi ne bom već upala nić napisati Embarassed .
Hvala!_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori