Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
pred kratkim sem kupil figo Viloeto (v loncu) in jo doma posadil v malce večji lonec. Pomladi naslednje leto jo imam namen presaditi na stalno mesto. Mi lahko kdo iz izkušenj pove ali je smokvo bolje presaditi v neko bolj humusno prst (na vrt) ali pa na strmino, kjer so tla malce bolj kamnita. Kateri tip tal figi bolj odgovarja ?
Figa, ki rase pri meni je že stara, stara, izredno visoka, tako da jo je treba obirat s strehe. Ne vem, če je Violetta , plodovi so podobni, rodi dvakrat, prvič je plodov malo, drugič, jeseni ogromno. Zasejalo se je nekaj mladih rastlin.
doli, se lahko podpisem pod eno rastlino? Mfranc, zapakiraj pocasi figico, da gre po praznikih na pot k postaji!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose." Anne Brontë
No, pa so me spet prehiteli angeli! Sem pisala zs, preden ga je Mfranc prebral, vidim, da stvari tećejo! Pćasi ne bom već upala nić napisati . Hvala!_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)