Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Passiflora, pasijonka
-
- Site Admin
Passiflora, pasijonka
(Prenos iz arhiva)
Marijav, prvič vidim tako velikanske liste, kateri sploh ne spominjajo na pasijonko. prav začudena sem. Drugače cvetenje teh je že zdavnaj mimo. sedaj imajo že zdavnaj plodove. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
MarijaV, je kar ta Passiflora alata, le ta slika na škatli verjetno ni prava. Poglej na youtubu in TU in še na Wikipediji
Vufff, 10 m visoka ovijalka, če sem prav razumela? OK, prezimna ni, jo bom to zimo prezimila pri hčeri, vendar več kot 3 m višine ji ne moremo nudit . Kako naj drugo leto ravnam z njo? Ali jo naj navijam na široko tako v krogih, ker če bo višja, jo naslednje leto ne moremo več prezimit. Kdaj bo cvetela, ker letos ni? Kako se razmnožuje, so plodovi, če jih naredi užitni? Ma, kup vprašanj imam. Jo katera že ima?_________________Živeti na podeželju je najlepše!
-
Res je lepa!
Se kdo spomni Bućarkinih sadikic pasijonke? Poslala jih je veliko (drobni sejanćki), za Štajersko je bila poštar Cintika (ne vem, će ni bilo še na rastline.com). No, moja od takrat je veliika, većkrat ovita, cvetela pa še vedno ni. Prosim za vaše izkušnje, će jo kdo še ima od takrat! lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Se kdo spomni Bućarkinih sadikic pasijonke? Poslala jih je veliko (drobni sejanćki), za Štajersko je bila poštar Cintika (ne vem, će ni bilo še na rastline.com). No, moja od takrat je veliika, većkrat ovita, cvetela pa še vedno ni. Prosim za vaše izkušnje, će jo kdo še ima od takrat! lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)