Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hydrangea - hortenzija

Odgovori
Harka

Odgovor Napisal/-a Harka »

Sicer nimam slike grma, ampak samo vejice, ampak vseeno. "Mi" raste v službi in jo lahko občudujem vse svoje delovne dni Very Happy

Perun

Odgovor Napisal/-a Perun »

Slišal sem, da hortenziji spremenimo barvo cvetov iz vijolične v modro, če ji med korenine potisnemo kaj železnega - kako staro klamfo ali kaj podobnega. Preverjal pa nisem, tako da ne vem če to res drži. Confused
Perun

Odgovor Napisal/-a Perun »

Oh pardon, nisem opazil da je o tem pisala že Muha v prvem prispevku. Sem imel prste hitrejše od oči. Very Happy
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Jesen

doli

doli

Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Je mogoče komu uspelo vzgojiti hortenzijo z velikimi, snežno belimi cvetovi? Mislim da se imenuje Hydrangea arborescens 'Annabelle'. Zanima me ali se res oblikujejo tako veliki cveti.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Do danes nisemniti vedela, da je moji hortenziji tako ima Laughing .
Dobila sem jo pred davnimi leti od sodelavke (ko sem bila še v službi). Dolgo je rasla na enem mestu (pravzaprav večih, ker sem jo ramnožila). takrat je bil res tako krasen, velik grm s cvetovi kot jih kaže google. Ko sem pričela noreti z vrtnicami, mlako, skalnjakom, se je morala umakniti. Nekaj sem razdala, nekaj presadila, vendar je sedaj ne nehvaležnem mestu, kjer nima miru.(je ob dvoriščni cesti, stepatana zemlja in velikokrat mi jo malo povozijo s traktorjem) Zato tudi cvetovi niso več tako veliki. Potencial pa seveda je. Moram ji nati lepše mesto. Meni se zdijo cvetovi podobni sireku (brogovita), niso tako "trdni" kot pri tistih rozastih in modrih ampak veliko bolj nežni.
Če bi jo rada imela, ti lahko pošljem nekaj stebel. Se z lahkoto razmnožuje, samo odlomiš pri koreninah stebelce z brsti in kako koreninico in raste naprej.lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Bi bila zelo vesela stebelca Laughing
Cvetove sem si že ogledovala tudi v cvetličarnah in razmišljala da si kupim enega za namene razmnoževanja. Samo verjetno so polni raznih hormonskih dodatkov in sem si premislila.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Pošlji naslov na zs, da opravim, preden zmrzne zemlja! lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Odgovori