Bananovec - Musa
-
- Site Admin
Bananovec - Musa
(Prenos iz arhiva)
-
-
-
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Takole cveteti sem jo videla lani pri mojem sovaščanu. Plodovi se niso razvili, čeprav jo je čez zimo pospravil v srednje topel in svetel kletni prostor.
Jo je tudi kdo od vas poskusil prezimiti zunaj? Pred leti sem nekje brala prispevek , ki je opisoval, da ji vsako zimo nad zemljo naredijo šotor iz koruznice (vsaj mislim, da je bila omenjena koruznica), čez pa leseno konstrukcijo. Da nadzemni del seveda propade, a da spomladi požene na novo iz korenin.
Jo je tudi kdo od vas poskusil prezimiti zunaj? Pred leti sem nekje brala prispevek , ki je opisoval, da ji vsako zimo nad zemljo naredijo šotor iz koruznice (vsaj mislim, da je bila omenjena koruznica), čez pa leseno konstrukcijo. Da nadzemni del seveda propade, a da spomladi požene na novo iz korenin.
-
muha je napisal/a: |
Kaj pa banane, so dozorele do užitnosti? Pri tebi je jasno več možnosti, da obstane čez zimo. Tisto o zaščiti je bilo napisano za banano nekje v osrednji Sloveniji. |
Glede užitnosti teh bananc, kot navajaš.Vse je ostalo v miniaturi, dolžine 2-3 cm, ne dozori, pravi bonsaji.Mislim , da je moj gost naredil tedaj nekaj fotk, če se ne motim.
lp. Vinkoz