Bananovec - Musa

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Bananovec - Musa

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Bananovec - Musa

Pri nas večinoma okrasna rastlina, ki v notranjosti Slovenije prezimi zunaj le pod izjemno ustreznimi pogoji (sestava prsti, lega) ustrezno zaščitena. Bolj sigurno pa je, da jo čez zimo pospravimo v notranje prostore. Dodala muha
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

A res ne more počakati pomladi. Se mi zdi, da se kar malce baha pred avokadom in pomarančo. Wink
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Babaco, si se preselil v trope ali kako? Moj bananovec samo divja v višine, "od sebe pa ne da nobene fige"._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Ja, zacveti v tretjem letu, koliko je pa stara ?
Moja meri v višino1.5m.
Jaz imam malo prostora, je zato hud boj za preživetje, vse rastline se morajo dokazati, če hočejo ostati pri hiši. Wink
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Eh, moja je stara že več.._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Takole cveteti sem jo videla lani pri mojem sovaščanu. Plodovi se niso razvili, čeprav jo je čez zimo pospravil v srednje topel in svetel kletni prostor.

Jo je tudi kdo od vas poskusil prezimiti zunaj? Pred leti sem nekje brala prispevek , ki je opisoval, da ji vsako zimo nad zemljo naredijo šotor iz koruznice (vsaj mislim, da je bila omenjena koruznica), čez pa leseno konstrukcijo. Da nadzemni del seveda propade, a da spomladi požene na novo iz korenin.
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Muha- Jaz in Ivipiči sva bila na našem koncu pod 6- meterskim bananovcem,ki raste zunaj. Konzumirala sladek "NEKTAR" iz nastajajočih plodičev.Pa nobene zaščite glede zmrzali.
Očitno se ekvatorialni pas pomika proti severu. Laughing
lp. Vinkoz.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kaj pa banane, so dozorele do užitnosti?

Pri tebi je jasno več možnosti, da obstane čez zimo. Tisto o zaščiti je bilo napisano za banano nekje v osrednji Sloveniji.
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

muha je napisal/a:
Kaj pa banane, so dozorele do užitnosti?

Pri tebi je jasno več možnosti, da obstane čez zimo. Tisto o zaščiti je bilo napisano za banano nekje v osrednji Sloveniji.

Glede užitnosti teh bananc, kot navajaš.Vse je ostalo v miniaturi, dolžine 2-3 cm, ne dozori, pravi bonsaji.Mislim , da je moj gost naredil tedaj nekaj fotk, če se ne motim.
lp. Vinkoz
Odgovori