Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bananovec - Musa

crtj-admin
Site Admin

Bananovec - Musa

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Bananovec - Musa

Pri nas večinoma okrasna rastlina, ki v notranjosti Slovenije prezimi zunaj le pod izjemno ustreznimi pogoji (sestava prsti, lega) ustrezno zaščitena. Bolj sigurno pa je, da jo čez zimo pospravimo v notranje prostore. Dodala muha
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

A res ne more počakati pomladi. Se mi zdi, da se kar malce baha pred avokadom in pomarančo. Wink
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Babaco, si se preselil v trope ali kako? Moj bananovec samo divja v višine, "od sebe pa ne da nobene fige"._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Ja, zacveti v tretjem letu, koliko je pa stara ?
Moja meri v višino1.5m.
Jaz imam malo prostora, je zato hud boj za preživetje, vse rastline se morajo dokazati, če hočejo ostati pri hiši. Wink
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Eh, moja je stara že več.._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Takole cveteti sem jo videla lani pri mojem sovaščanu. Plodovi se niso razvili, čeprav jo je čez zimo pospravil v srednje topel in svetel kletni prostor.

Jo je tudi kdo od vas poskusil prezimiti zunaj? Pred leti sem nekje brala prispevek , ki je opisoval, da ji vsako zimo nad zemljo naredijo šotor iz koruznice (vsaj mislim, da je bila omenjena koruznica), čez pa leseno konstrukcijo. Da nadzemni del seveda propade, a da spomladi požene na novo iz korenin.
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

Muha- Jaz in Ivipiči sva bila na našem koncu pod 6- meterskim bananovcem,ki raste zunaj. Konzumirala sladek "NEKTAR" iz nastajajočih plodičev.Pa nobene zaščite glede zmrzali.
Očitno se ekvatorialni pas pomika proti severu. Laughing
lp. Vinkoz.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kaj pa banane, so dozorele do užitnosti?

Pri tebi je jasno več možnosti, da obstane čez zimo. Tisto o zaščiti je bilo napisano za banano nekje v osrednji Sloveniji.
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

muha je napisal/a:
Kaj pa banane, so dozorele do užitnosti?

Pri tebi je jasno več možnosti, da obstane čez zimo. Tisto o zaščiti je bilo napisano za banano nekje v osrednji Sloveniji.

Glede užitnosti teh bananc, kot navajaš.Vse je ostalo v miniaturi, dolžine 2-3 cm, ne dozori, pravi bonsaji.Mislim , da je moj gost naredil tedaj nekaj fotk, če se ne motim.
lp. Vinkoz
Odgovori