Čiščenja še nisem opravila do konca, traja pa približno 2-3 uri na teraso. Enkrat cvetoče sem kar pustila, naj pokažejo še teh par cvetov, potem pa jih bom porezala za naslednje leto.
Letos je bilo obiskov, tudi na mojo željo zaradi "gradbišča", malo ampak s temi zadnjimi sem poskusila vrt pogledati z njihovimi očmi in tisto razdejanje burje se mi je takoj zdelo manjše. Mogoče je kdaj potrebno malo manj jamrat in sprejet dejstva taka kot so pa potem iz tega potegniti kar največ. Ampak ker nimam komu jamrat potem jamram tukaj.
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Brez skrbi, da so šipki tudi meni všeč ampak vsega žal ne morem imeti. In ker res ne vem, če je dovolj, da vrtnice obrežem sredi jeseni, jih bom pač morala zdaj. Grme želim obdržati nizke in kompaktne in ne kot tiste pretegnjene veje, ki jih je moč videti v Sv. Ivanu. Ker sem lani obrezala samo konice, so letos veje na dobri poti v enak videz.
Izkušenj z obrezovanjem galk nimam zato tudi ne bom dajala navodil, vse, kar se bo letos dogajalo, bo poskus. Tudi če bi izkušnje imela, ne bom nikomur dirigirala kako naj obrezuje, vsak naj svoje vrtnice drži v obliki, ki je njemu všeč saj je smisel lastnega vrta ravno v tem.
Tako da karkoli zapišem, jemljite kot osebno mnenje in ne kot maksimo.
Galke so še vedno neporezane. Enih par sem že pred kakimi tremi tedni porezala do dal, ker nisem vedela, kaj naredim, pa še čisto nič ne izraščano.
Pri galkah čutim kar velik problem. Rastejo tako, da je pol veje gole, pol pa poraščene z listki. Če odrežem na polovici, ostane čisto brez listov. Če do tal, v upanju, da spodbudim brstenje, ni na gredi več ničesar. Če odrežem tako, da ostane nekaj listne mase, bo drugo leto spet previsoka.
Tako da :-? .
Sploh pa so letos galke zelo boge in z njimi nisem ničkaj zadovoljna. In niso tisto, kar sem si predstavljala, da bodo. Z redkimi izjemami.