Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ruta graveolens - vinska rutica
Rak: tvoja pripomba je na mestu! Zgoraj v uvodnem prispevku sem dodala še link na internetno stran, kjer je precej dodatnih podatkov o vinski rutici in njeni uporabnosti, vključno z opozorilom glede možne alergije. Sama teh izkušenj nisem imela, ker jo redko režem in še to ponavadi z rokavicami na rokah.
pep: polepšal si mi jutro in ves dan .
pep: polepšal si mi jutro in ves dan .
He, he, danes smo imeli recimo temu "pivski obisk", ko smo degustirali prinešene žganjice in še po domačem bifeju sem pospravljal.
In čisto zadaj našel steklenico (optimistično s polovično vsebino ) rutice v žganju. Staro mora biti najmanj 25 let, na okus še čisto v redu, ob tem, da se ne spomnim kakšen okus je bil na začetku.
Tudi obisku je bilo všeč (rute ne poznajo), sedaj me muči skrb, ali lahko jutri nadaljujemo z degustacijo, glede na starost .....
V miniaturnih količinah seveda.
Vidim pa, da je vinska rutica čisto "iz mode".
LP_________________mfranc
In čisto zadaj našel steklenico (optimistično s polovično vsebino ) rutice v žganju. Staro mora biti najmanj 25 let, na okus še čisto v redu, ob tem, da se ne spomnim kakšen okus je bil na začetku.
Tudi obisku je bilo všeč (rute ne poznajo), sedaj me muči skrb, ali lahko jutri nadaljujemo z degustacijo, glede na starost .....
V miniaturnih količinah seveda.
Vidim pa, da je vinska rutica čisto "iz mode".
LP_________________mfranc
Rutico sem pred leti posadila, ko sem se namenila pripraviti domač Jegermajster in mi je prijatelj rekel, da jo je zelo težko dobiti na tržnici, trgovinah,... No, priprava Jegermajstra se je ustavila pri aprilu (mislim, da so zadnji dodani cvetovi kostanja) in od takrat stoji - mimo grede, ali mislite, da je stvar še užitna, če so zelišča namočena ene 6let?
Rutica pa še vedno raste na vrtu in služi za popestritev vrtne zasaditve. Vsake toliko odtrgam listek in ga nasekljam skupaj z drugimi zelišči v skutin namaz._________________naredimo svet lepši
Rutica pa še vedno raste na vrtu in služi za popestritev vrtne zasaditve. Vsake toliko odtrgam listek in ga nasekljam skupaj z drugimi zelišči v skutin namaz._________________naredimo svet lepši
muha je napisal/a: |
Tam nekje pri srednji starosti se učinek rutice obrne v nasprotno smer . |
Huh, Muha, govoriš o starosti uporabnika ali rožice?
Sicer pa je tale moja medicina precej koncentrirana, že tako rutice nisem šparal, sedaj pa jo je v steklenici ohoj.
Čisto malo sem v skrbeh, vinsko rutico vedno spremljajo takšna ali drugačna opozorila - čeprav se sam spomnim samo pozitivnih efektov .
Nisem pa vedel, da rutico dodajajo tudi v pivo .
LP_________________mfranc