Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Hyacinthus - hijacinta

crtj-admin
Site Admin

Hyacinthus - hijacinta

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Rod čebulnic z dišečimi cvetovi, so zmrzalno trdne, tudi izvrstne sobne okrasne posodovke. Na gredi prezimijo do-16. Pri gojenih sortah lahko dosežemo zimsko cvetenje. Množimo jih na koncu poletja ali jeseni z mladimi rastlinami, ki se razvijejo ob strani glavnih čebulic.

H. orientalis-vrtni hijacint, vzhodni hijacint

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Meni slabo prezimijo. Prvo leto mi je od treh ostala le ena, naslednje leto pa nobena več Crying or Very sad . Možno, da je kriva vlaga, ker smo nadnje odmetavali sneg iz dvorišča. So pa bile to cvetoče rastline v lončkih, ki sem jih dobila za materinski dan in potem posadila na gredo.
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Rabijo sonce in odcedna tla. Tudi pri meni je isto muha, včasih leto tudi preskočijo, pa se potem spet pojavijo.
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Pa se vam razraščajo? Pri nas vem samo za eno , ki je v več letih ravno eno novo cvetočo čebulico naredila. Jih pa ne presajamo oz. jemljemo iz zemlje. Nekater paseveda tudi čisto izginejo, verjetno imajo kakšne živali prste vmes.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Trenutno jih cveti okrog 10-15,s časoma pa jih bo cvetelo še vsaj 50

robert

robert

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Letošnje tri
dašabina

Odgovor Napisal/-a dašabina »

krasne Smile_________________sonček je in .....
Odgovori