Sivi žerjav - Grus grus
-
- Site Admin
Sivi žerjav - Grus grus
(Prenos iz arhiva)
-
Te dni se da opaziti na nebu kar precej ptic v jatah, ki se zelo glasno oglašajo. Letijo v jatah oblike klina, ali narobe zasukane črke V in so, kot že rečeno zelo glasne glede na to, da lete precej visoko.
Jasno mi je, da to utegnejo biti kakšne gosi, ali pa ....?.... , ne vem pa natančne vrste.
So pa (ocenjujem) kar velike.
Ali morda kdo ve katera vrsta je to?
Jasno mi je, da to utegnejo biti kakšne gosi, ali pa ....?.... , ne vem pa natančne vrste.
So pa (ocenjujem) kar velike.
Ali morda kdo ve katera vrsta je to?
-
- Kraj: Rimske Toplice
Absolutno premalo podatkov za nas laike, morda bi vedel kak ornitolog. Piši na: luka.bozic@dopps.si Luka je koordinator zimskega štetja vodnih ptic, najbrž bi ti lahko dal kak verodostojen odgovor.
-
Ptice,katerih jate so vidne v obliki črke V so največkrat žerjavi.
Letijo v raztegnjeni črki V .Včasih jih je v jatah 200 ali več.
Seveda tudi gosi._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Letijo v raztegnjeni črki V .Včasih jih je v jatah 200 ali več.
Seveda tudi gosi._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
-
Juglans, se mi zdi, da so gosi precej glasne, žerjavi ne. Ali si morda gledal film Nomadi neba , dokumentarec o goseh in drugih pticah selivkah, morda tu najdeš odgovor. Sem gledala že pred časom, tako ene 10 let nazaj, tako da se ne spomnim več točno, a sta me takrat film in njegova glasba čisto prevzela. Glasbo si še zdaj sem ter tja zavrtim ![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Gosi še jaz, popolna nepoznavalka ptic selivk, kakšno leto opazim: najprej zaslišim, ker so res glasne, potem pa zagledam klinasto jato. In se jih vedno razveselim. Sicer ne vem, zakaj. Mogoče pomislim: koliko življenja je okoli nas, tudi na nebu!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje