Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pripravimo Gartlc čaj

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Preprosto:
Slezov (zdrobljeni listi in dodani cvetovi) čaj, z malo medu.
Kamilični čaj z limono in malo medu.
Citronkin, samo 2 lističa na lonček vrele vode in nič drugega
Dobra misel, malo sladkorja ali ne.
itd
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

jutro, manjša pest posušenih plodov trnulje skupaj s šipkom z nekaj listi lipe. v kozarec kasneje dodam žlico medu in ščepec sladkorja, limone ni potrebno saj je skuhan čaj kiselkast kot, da je limona dodana. lpvoda
PS: čaje pijemo samo ko smo prehlajeni, a to je bolj redko._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Mi pa pijemo čaj vsak dan.
Danes je recimo bolj cvetlična mešanica.Trobentice,regrat,vijolice,pa malo listkov melise,lipe in breze.

Ga pa skuham cca malo manj kot 2 litra ,vsaj 2x na dan Smile .
Je pa tudi res,da nas je v gospodinjstvu malo več Smile_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Čaji pri meni:
šipek z ajdovimi cvetovi
mete razne
kamilica, lipa, bezeg, rman, kopriva
Šipek sem pa letos posušila in sem ga zdrubila kar z lesenim kladivom za meso
Irena
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Tudi mi pijemo čaj, v bistvu prevretek vsak dan. Imamo pa čajno mešanico doma in po hribih nabranih zeli: različne mete in melise, bezgovo cvetje, ajbiš, regrat, kamilice, žajbelj, timijan, sivko, morda še kaj, pa se trenutno ne spomnim. Običajno pijemo nesladkanega, včasih dodamo med, včasih pa domač sirup ...
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Nekaj ga sušim posebej: žajbljev, kamilični, metin+melisin, ostalo gre v mešanico, kar pač je na voljo:
regrat
pljučnik
lipa
bezeg
trobentice
lapuh (ne vem, kako se mu prav reče)
materina dušica ...

Drugo leto bom sušila tudi sadnega, do zdaj mi še ni kapnilo, da se tudi da.
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Jaz nisem bila prevelika ljubiteljica čaja. Zdelo se mi je, da je čaj bolj za otroke in da ga piješ, če si bolan. Ampak odkar imamo težave s pitno vodo, ki jo je potrebno prekuhavati, sem se navadila nanj.
Na občutljiva kraška tla, kjer je itak prepovedano zlivati gnojevko, kmetje odlagajo ves ta gnoj s hlevov in kurnikov in onesnažujejo podtalnico. Predno objavijo po radiu in da sploh ujameš, že imaš gliste.
Življenje si res znamo otežiti.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Voda?
kaj je to voda??
Nam iz pip priteče nekaj mlečne barve in ko je dež priteče kakav Embarassed Embarassed .
Vsak teden jo gremo 3x iskat na zvir ,kar nekaj km daleč-zato da lahko rečemo da pijemo tudi vodo .
Opozarjamo,apeliramo,jokamo,....že več kot 3 leta!
Po tv smo vsak mesec menda,ukrenejo nič Sad_________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Izredno okusen čaj, z ali brez sladkorja, sem pila pri gospe vrtin2. Dela ga iz posušenih tropin črnega ribeza, kar jih ostane po stiskanju za sok.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Muha zanimivo, nekaj podobnega sem že slišal, ko pa sem ime to na razpolago se nisem spomnil. Presneta puberteta.
Odgovori