Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Mehiška kumarica - Melothria scabra
Pika, zrele mehikanke le za malenkost spremenijo barvo, ko so zrele. Najboljši znak je seveda to, da popadajo na tla. Takrat jih pobereš in jih še kar nekaj tednov 'zoriš' na pultu (kot ti je svetovala že metuljc), dokler vsaj malo ne omehčajo.
Takrat jih povaljaš po pultu, da še bolj omehčajo (pazi, da ne počijo), nakar jih prerežeš in zdrizast gel s semeni iztisneš v mali lonček, kjer jih boš kakih pet dni fermentirala. Plodov naj bo čimveč, ker boš tako dobila več gela, in kaljivih semen, saj bo neoplojenih najbrž kar veliko.
Po končani fermentaciji (tekočina postane motna, sluzasta in smrdeča), semena speremo v situ, nakar jih še enkrat damo v lonček z vodo. Dobra semena bodo potonila, slaba splavala na površje..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Takrat jih povaljaš po pultu, da še bolj omehčajo (pazi, da ne počijo), nakar jih prerežeš in zdrizast gel s semeni iztisneš v mali lonček, kjer jih boš kakih pet dni fermentirala. Plodov naj bo čimveč, ker boš tako dobila več gela, in kaljivih semen, saj bo neoplojenih najbrž kar veliko.
Po končani fermentaciji (tekočina postane motna, sluzasta in smrdeča), semena speremo v situ, nakar jih še enkrat damo v lonček z vodo. Dobra semena bodo potonila, slaba splavala na površje..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Jaz sem jih letos pozabila sejati, zrasli so mi pa samosevčki v vrtu, a prepozno, da bi mi do jesenske slane dozoreli do konca. Tako sem se jih sicer najedla, semen pa nimam. No, pet semen imam še iz 2011, kar bom vse posejala spomladi, upajoč na boljšo 'semensko' letino..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A