Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprike 2014
Evo, berem iz njenega zavitka s semeni:
Paprika oranžns mala, zelo okusna, odlična za polnjenje, plodovi so bili kupljeni v zabojčku pod imenom Nizozemska. Leto 2011.
Seme mi je pa poslala v letu 2012. In prav spomnem se, Metuljc, da sem ti dala sadiko s tem imenom. _________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Paprika oranžns mala, zelo okusna, odlična za polnjenje, plodovi so bili kupljeni v zabojčku pod imenom Nizozemska. Leto 2011.
Seme mi je pa poslala v letu 2012. In prav spomnem se, Metuljc, da sem ti dala sadiko s tem imenom. _________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
S šoto sem si jaz strukturo zemlje bistveno izboljšala, kislosti sicer nisem merila, a ker so prejšnji lastniki zemljišča vsako leto uporabljali apno, se za preveliko kislost niti nisem sekirala.
Zdaj pa že dve leti uporabljam slamo za zastirko, jo čez zimo pustim na zemlji, da jo ščiti (ne štiham) in jo spomladi s frezo umešam v vrhnji sloj zemlje.
Z rahlostjo površinskega sloja in boljšim zadrževanjem vode sem izredno zadovoljna. Tudi jaz končno lahko paprike gojim v zemlji, prejšnja leta sem jih namreč vedno imela le v loncih. Tudi jajčevci se pri meni v zemlji končno dobro počutijo in lepo rodijo _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Zdaj pa že dve leti uporabljam slamo za zastirko, jo čez zimo pustim na zemlji, da jo ščiti (ne štiham) in jo spomladi s frezo umešam v vrhnji sloj zemlje.
Z rahlostjo površinskega sloja in boljšim zadrževanjem vode sem izredno zadovoljna. Tudi jaz končno lahko paprike gojim v zemlji, prejšnja leta sem jih namreč vedno imela le v loncih. Tudi jajčevci se pri meni v zemlji končno dobro počutijo in lepo rodijo _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A