Substrati za vzgojo sadik
-
S temi substrati si še zdaj nisem na čisto, poskusil sem marsikaj, v vrtnariji, kjer imajo lepe sadike sem dobil vrečko njihovega substrata,pa je bil uspeh slab. Najbolj se mi je obneslo mešanje kupljene zemlje s kompostom in krtinovko. V kleti že zori listovka z krtinovko in bokašijom po Zufu bom videl kako se bo obneslo.
-
Aye-Aye, podjetje se imenuje Humko, proizvodnjo imajo v Podnartu.
Še link: http://www.humko.si/kontakt.html
Lp_________________Robert
Še link: http://www.humko.si/kontakt.html
Lp_________________Robert
-
- Kraj: Ljubljana
pep je napisal/a: |
S temi substrati si še zdaj nisem na čisto, poskusil sem marsikaj, v vrtnariji, kjer imajo lepe sadike sem dobil vrečko njihovega substrata,pa je bil uspeh slab. Najbolj se mi je obneslo mešanje kupljene zemlje s kompostom in krtinovko. V kleti že zori listovka z krtinovko in bokašijom po Zufu bom videl kako se bo obneslo. |
Pep, precej resnice je tvojem mnenju.
Sicer se ga da "popredalčkati"

- da je možno, da si v vrtnariji dobil substrat, ki ga oni izvržejo, ker je že izčrpan, ali celo okužen

- res dobri substrati, o katerih se pogovarjamo pa so narejeni iz neoporečnih materialov in namešani za konkretne rastline, recimo plodovke.
Moraš pa biti previden, substrati redkokdaj vsebujejo tudi gnojila za daljšo dobo.
- in se strinjam, da je tvoj "mix" s krtinovko in kompostom boljši kot vse ostalo.
Upam da bo čas odpreti debato v smer, ko/kako že vsi pretiravamo (z mano vred

Osebno sem pred desetletji začel z vizijo o vrtičku z bogato, humuzno zemljo in lahko rečem, da taki zemlji, obogateni predvsem s kompostom pravzaprav nič ne manjka!
Upam, da bom našel fotke mojega paradižnika v loncih, iz časa ko še nisem uporabljal nič od "famoznih"

Itd

LP_________________mfranc
-
-
-
- Kraj: Rimske Toplice
-