Substrati za vzgojo sadik

Odgovori
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

S temi substrati si še zdaj nisem na čisto, poskusil sem marsikaj, v vrtnariji, kjer imajo lepe sadike sem dobil vrečko njihovega substrata,pa je bil uspeh slab. Najbolj se mi je obneslo mešanje kupljene zemlje s kompostom in krtinovko. V kleti že zori listovka z krtinovko in bokašijom po Zufu bom videl kako se bo obneslo.
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Aye-Aye, podjetje se imenuje Humko, proizvodnjo imajo v Podnartu.
Še link: http://www.humko.si/kontakt.html

Lp_________________Robert
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

pep je napisal/a:
S temi substrati si še zdaj nisem na čisto, poskusil sem marsikaj, v vrtnariji, kjer imajo lepe sadike sem dobil vrečko njihovega substrata,pa je bil uspeh slab. Najbolj se mi je obneslo mešanje kupljene zemlje s kompostom in krtinovko. V kleti že zori listovka z krtinovko in bokašijom po Zufu bom videl kako se bo obneslo.

Pep, precej resnice je tvojem mnenju.

Sicer se ga da "popredalčkati" Wink , tako da bi rekel

- da je možno, da si v vrtnariji dobil substrat, ki ga oni izvržejo, ker je že izčrpan, ali celo okužen Rolling Eyes , ja tudi tak zemljico prodajajo.

- res dobri substrati, o katerih se pogovarjamo pa so narejeni iz neoporečnih materialov in namešani za konkretne rastline, recimo plodovke.
Moraš pa biti previden, substrati redkokdaj vsebujejo tudi gnojila za daljšo dobo.

- in se strinjam, da je tvoj "mix" s krtinovko in kompostom boljši kot vse ostalo.

Upam da bo čas odpreti debato v smer, ko/kako že vsi pretiravamo (z mano vred Cool ) pri uporabi raznih ah in oh dodatkov.

Osebno sem pred desetletji začel z vizijo o vrtičku z bogato, humuzno zemljo in lahko rečem, da taki zemlji, obogateni predvsem s kompostom pravzaprav nič ne manjka!
Upam, da bom našel fotke mojega paradižnika v loncih, iz časa ko še nisem uporabljal nič od "famoznih" Rolling Eyes Wink materialov ala perlit, vermikulit, alge, aminokisline itd, itd.

Itd Cool Laughing

LP_________________mfranc
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Se pravi, še vedno sejemo v substrat za setev, pikiramo pa že lahko v Neuhausa?

Prvo rundo, za lušte, sem sejala v Substralovo zemljo za sejanje, lepa je in prhka._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Zemljo sem dobil iz sveže odprte vreče, verjetno pa v vrtnarijah uporabljajo še kakšne "začimbe"
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

je kdo opazil po trgovinah kje Neuhaus N2?
bobolino

Jaz je še nisem.

Mi je pa mož danes za sejančke nabavil preverjeno dobro Substral Naturen bio in Asef za sejančke, ena je z dodatkom drobnega perlita, in skupaj sta že lani bili odlična izbira._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

bobolino je napisal/a:
Jaz je še nisem.

Mi je pa mož danes za sejančke nabavil preverjeno dobro Substral Naturen bio in Asef za sejančke, ena je z dodatkom drobnega perlita, in skupaj sta že lani bili odlična izbira.

Skupaj, a ju zmešaš? Če, v kakšnem razmerju?
bobolino

Od oka pol pol. Pa ne bi bilo potrebe, obe zase sta v redu. Prvo rundo čilijev in jajčevcev sem sejala le v Substral, pa je lepo večina semen skalila._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

Verjetno je N8 dober za paprike z dodatkom vermikulita
Odgovori