Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

kaaaaaj ste navalili Exclamation Rolling Eyes .

Pazite, da vas slana ne posmodi Cool Laughing Very Happy .

LP_________________mfranc
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Pri meni sadike počasi rastejo! Wink_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

MFranc, kdaj boš ti posejal čilije? Sama razmišljam ali naj jih 19. ali 28. januarja - oba dneva sta za plod.
mfranc

Bobolino, počasi se daleč pride Very Happy - ampak tvoj sonček bi pa z veseljem menjal z mojo meglo, grrrrr Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil .

Plamenka, si me našla Wink , že kak teden gledam od daleč lansko buklo setev - evo, grem koj pogledat Razz .

LP_________________mfranc
bobolino

Se še kar borim z radovednostjo glede uporabe lučk, ampak se ne dam!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
mfranc

mfranc je napisal/a:
- ampak tvoj sonček bi pa z veseljem menjal z mojo meglo, grrrrr Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil .

Kot sem rekel, privošči si ljubljansko meglo in se ti ne bo potrebno več boriti z dilemami okrog lučk Wink

Takole - vsako leto malo drugače Wink :

Lani sem pozno dobil čilije in sem jih sejal 14. 2., pa niso bili hudo pozni. Letos imam novo vizijo, zgodaj bom sejal samo dva grma Hot Wax, ker je zelo zgodnja sorta! Za prvo zelenjavo Cool in bo sejan nekje od srede januarja naprej.
Ostale čilije in paprike pa nekje sredi februarja. Od starih čilijev pa gre v letošnjo sezono samo en Jalapeno, en Habanero, pa seveda oba Rocoto.

Čim zarodi kak drug čili, neham božati in razvajati Hot Wax in gre iz loncev na gredo!

LP

Se pa strinjam (kako ne Cool ), z lučkami se prihrani precej časa._________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lani sem tudi jaz menda bolj kasno sejala, pa je bilo v redu, ker je bilo nekaj mesecev stalno temno zunaj. Ena sama luč je bila seveda premalo. To zimo prvič prezimujem čili. Tabasco in Bishop Crown, ki sta bila v manjših loncih. Da vidim, če bo letos kaj iz njiju. Wink
mfranc

Uh, lani sem tudi imel problem s prezgodnjimi sadikami; seveda zaradi butaste pomladi ... Twisted Evil .

Sicer sem stare grme po malem obiral do srede aprila (zadnji 24. 4., rocoto), bolj za arcnije, na žalost Wink .
Prvi novi grmi so mi zarodili 25. 7., rdeči in oranžni Bonnet. Pa Jalapeno TAM teden, dva prej.

Letos mi bo ta rok izziv; planiram za cel mesec zgodnejše čilije. Hmmmm Rolling Eyes Wink .

So bili pa vsi novi čiliji v 8,5 litrskih loncih, tudi letos bom z novimi začel tu nekje.

LP

P.S. Plamenka, kar korajžno Very Happy_________________mfranc
labia

Odgovor Napisal/-a labia »

ha, če bo tako vreme vztrajalo do pomladi bo to velik izziv. Ves čas me mika, da bi kar začel. Odločitev je težka, ker lahko presenti kakšna pozna zima, ki bi se lahko vlekla v začetek pomladi. Sploh ne vem kako naj se odločim, vremenski šlogarji pa niso zanesljivi.
bobolino

Jaz sem kar tvegala. Kar bo, bo. juhej_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori