Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čili 2014
mfranc je napisal/a: |
- ampak tvoj sonček bi pa z veseljem menjal z mojo meglo, grrrrr . |
Kot sem rekel, privošči si ljubljansko meglo in se ti ne bo potrebno več boriti z dilemami okrog lučk
Takole - vsako leto malo drugače :
Lani sem pozno dobil čilije in sem jih sejal 14. 2., pa niso bili hudo pozni. Letos imam novo vizijo, zgodaj bom sejal samo dva grma Hot Wax, ker je zelo zgodnja sorta! Za prvo zelenjavo in bo sejan nekje od srede januarja naprej.
Ostale čilije in paprike pa nekje sredi februarja. Od starih čilijev pa gre v letošnjo sezono samo en Jalapeno, en Habanero, pa seveda oba Rocoto.
Čim zarodi kak drug čili, neham božati in razvajati Hot Wax in gre iz loncev na gredo!
LP
Se pa strinjam (kako ne ), z lučkami se prihrani precej časa._________________mfranc
Uh, lani sem tudi imel problem s prezgodnjimi sadikami; seveda zaradi butaste pomladi ... .
Sicer sem stare grme po malem obiral do srede aprila (zadnji 24. 4., rocoto), bolj za arcnije, na žalost .
Prvi novi grmi so mi zarodili 25. 7., rdeči in oranžni Bonnet. Pa Jalapeno TAM teden, dva prej.
Letos mi bo ta rok izziv; planiram za cel mesec zgodnejše čilije. Hmmmm .
So bili pa vsi novi čiliji v 8,5 litrskih loncih, tudi letos bom z novimi začel tu nekje.
LP
P.S. Plamenka, kar korajžno _________________mfranc
Sicer sem stare grme po malem obiral do srede aprila (zadnji 24. 4., rocoto), bolj za arcnije, na žalost .
Prvi novi grmi so mi zarodili 25. 7., rdeči in oranžni Bonnet. Pa Jalapeno TAM teden, dva prej.
Letos mi bo ta rok izziv; planiram za cel mesec zgodnejše čilije. Hmmmm .
So bili pa vsi novi čiliji v 8,5 litrskih loncih, tudi letos bom z novimi začel tu nekje.
LP
P.S. Plamenka, kar korajžno _________________mfranc